Ner i vikt med Detox Del 1

En metod för att lyckas gå ner i vikt snabbt som det har talats mycket om den senaste tiden är Detox. Kort så går en Detox-diet ut på att äta rätt, att få kroppen i balans för att på så sätt gå ner i vikt snabbt. Bantasnabb.se kommer över några dagar gå igenom hur du kan använda den här kuren för att gå ner i vikt snabbt. Väl mött!

Så vad är då Detox? Som så mycket annat så har detoxkuren sitt ursprung i USA, därav namnet Detox som kommer ur ordet ”detoxification”. De som har prövat kuren menar att en kur rensar kroppen från gifter och ohälsosamma ämnen. Enkelt sagt så är en detox en typ av fasta, fast i lättare form där du fortfarande får äta, men endast mat i vissa former och av vissa typer.

På marknaden idag så finns det ett stort antal kurer och bantningspreparat att tillgå när du vill påbörja en detox-kur men i ett inledande skede är de inte så nödvändiga. Att bara lägga om dina kostvanor på rätt sätt är en början som kan ta dig långt när du vill ner i vikt snabbt.

Kort så kan man säga att dietet innebär att du utelämnar ett stort antal livsmedel. Du kommer få välja bort kaffe, sötsaker, vitt mjöl, kakor och glass. Hel och halvfabrikat är helt förbjudet. Din diet kommer bestå av mycket frukt, grönsaker, bönor och nötter men även lite fisk och kyckling. Låter det tungt?

Om du återkommer i morgon så kommer vi gå in lite närmare i hur en detox-kur fungerar och vad du skall tänka på om och när du tänker prova och se om det fungerar för dig och vad för resultat du kan vänta dig av en kur när du vill ner i vikt snabbt.

5 anledningar till varför du inte går ner i vikt snabbt, del 2

Vi insåg att gårdagens inlägg inte var tillräckligt. Vi valde därför att skriva om ytterligare 5 anledningar till varför du inte går ner i vikt snabbt.

Fokusera – Att banta snabbt kräver att du fokuserar på det vad gör. Du måste fokuseras på din kost, äter du rätt? Tränar du rätt? Äter du bantningspreparat som passar dig? Förbered dig mental för att det i perioder kan kännas tungt att äta och träna precis som du planerat. Tyvärr är det något du måst övervinna. Vill du ner i vikt snabbt så måste du det.

Rätt kost – Ät rätt. Lova dig själv att du verkligen äter den kost som du valt i samband med att du planerade din kost. Äter på regelbundna tider alla dagar i veckan. Internet är den perfekt källan för dig som vill variera dig men ändå hålla dig inom din diets ramar. Det kryllar av recept som passar just för dig. Google är din vän när du vill ner i vikt snabbt.

Ät naturligt – När du vill ner i vikt snabbt så måste du eliminera en av de större farorna i din kost, den raffinerade maten, främst socker och fett. Fokusera på grönsakerna och frukten. Hur gått är det inte med en smoothie till frukost istället för en toast med smör och pålägg? Tänk så vid varje måltid. Vad kan jag byta ut mot färsk frukt eller grönsaker? Att äta rätt och i rätt mängd är nycklen om du vill ner i vikt snabbt.

Skippa godiset – Det är ingen hemlighet att frukt och grönt är en viktig genväg när du vill ner i vikt snabbt. Byt ut allt som går, godis och snacks, mot färsk frukt eller grönsaker. Dippa morötter eller gurka, funkar minst lika bra som chips.

5 anledningar till varför du inte går ner i vikt snabbt

Allt för många människor som vill ner i vikt snabbt tar ofta allt för snabba beslut för hur de ska gå ner i vikt snabbt. Många läser en sida i en kvällstidning om den senaste dieten från Hollywood och tror att det på ett bräde skall fungera för dem. Ingen person är den andre sig lik vilket betyder att om du vill ner i vikt snabbt så måste du ha en plan för att lyckas, en plan som är anpassad till dina förutsättningar. Men bara för att du har specificerat en plan för hur du skall gå ner i vikt snabbt så betyder det inte att den garanterat fungerar. Bantasnabbt.se ger dig en lista med 5 vanliga anledningar till varför du misslyckas med att gå ner i vikt snabbt. Lycka till!

Var inte ensam – Ge dig inte in i din bantning på egen hand. Ha någon vid din sida, vem som helst som kan relaterat till ditt problem, som kan hjälpa dig, stötta dig och uppmuntra när det känns motigt. Det absolut bästa är att ta hjälp av en professionell viktcoach. De kan ta dig från start till mål samtidigt som de är ett stort stöd på vägen när du vill ner i vikt snabbt.

Formulera en plan – Att inte formulera en konkret plan för hur du skall gå ner i vikt kommer med stor sannolikhet stjälpa din dina planer att gå ner i vikt snabbt. Skriv ner din plan och anteckna dina mål.

Att banta snabbt är på inget sätt en rolig syssla – Men det är bara du som kan bestämma vad du gör av din bantning. Försök att variera dig. Variera träning, mat och bantningspreparat. Förändrade rutiner medför att du inte tröttnar på bantningen lika snabbt vilket gör att du kommer i mål snabbare.

För liten kunskap om vad du gör – Läs på allt du kan om bantning. Lär dig allt om näringslära, träning och bantningspreparat. Vad fungerar och vad fungerar inte? Låna böcker och läsa på internet. Om du på ett fysiskt och psykiskt kan förstå hur du ska gå ner i vikt snabbt så kommer du göra det.

Känn dina begränsningar – Alla kan vi lägga på oss de där extra kilona men alla kan vi inte banta bort dem på 2 veckor. Känn efter vad du klarar. Kan jag äta såhär lite mat varje dag? Har jag tid att träna såhär mycket? Om du redan från början etablerar vad du vet själv att du klarar av så kommer du inte bli besviken om du inte når de mål som du satt upp för dig själv och du kommer inte avbryta din bantning.Hälsoblogg