Träningsform: Aerobics

Dagens träningsform i vår serie av träningsmetoder är för dig som vill gå ner i vikt är den välkända träningsformen aerobics. En träningsform som de flesta säkerligen har hört talas om.

Aerobics är en högintensiv träningsform som utförs till musik. Aerobics kommer få igång hjärta och lungor, hjälpa dig bränna fett och stärka din kropp, form och styrka. Träningen som utförs i takt till musik leds ofta av en instruktör som leder de som tränar igenom ett program av fördefinierade rörelser.

Fördelar

Utöver att gå ner i vikt så finns det fler andra positiva effekter från att träna aerobics.

  • Aerobics är bra för din kondition och din uthållighet och på köpet få lägre blodtryck och lägre kolesterol.
  • Aerobics stimulerar blodcirkulationen och stärker  ditt immunsystem.
  • Stärker dina muskler och minskar din skaderisk.

Innan du börjar med aerobics så skall du välja ut en träning, normalt så finns dem på ditt lokala gym och i tre nivåer, nybörjare, medel och avancerad. Ett pass vara normalt i 45 minuter.

Aerobics involverar en en rad olika övningar som tränar hela din kropp, från lätt jogging, hopp, skutt och armhävningar och sit-ups. En instruktör tar dig genom de olika övningar men början i lågintensiv uppvärmning. Från det så byggs passet upp och du förbränner kalorier.

Träningspass finns inte bara för den som vill gå ner i vikt, det finns även pass för gravida, äldre, och personer som rehabiliterar från skador. Således så aerobics bra för många olika människor.


2922229562 e38da83160 b1 Träningsform: Aerobics

Dagens dietrecepet: Tigerräkor med brunris

Kost är väldigt viktigt när du vill gå ner i vikt. Problemet är många tror att torftiga sallader är allt som står på menyn men det är så långt i från sanningen man kan komma.Här här en näringsrik och och hälsosam rätt baserad på tigerräkor. Serveras tillsammans med brunris och rostade grönsaker. Endast 134 kalorier per portion.

Ingredienser (4 portioner)

500 gram tiggeräkor

2 teskedar olivolja

2 teskedar citronjuice

2 teskedar hackad persilja

1 tesked örtblandning

1/2 tesked salt

1/2 tesked svartpeppar

Tillagning

1. Värm olivoljan på medium värme.

2. Stek räkorna i någon minut.

3. Tillsätt övriga ingredienser utom persiljan så att de blands med räkorna.

4. Stek i några minuter tills dessa att räkorna fått färg.

5. Ta av räkorna från spisen och tillsätt persiljan.

6. Serverar med brunris och grönsaker frästa i lite olivolja.

420210519 304e5f134f b Dagens dietrecepet: Tigerräkor med brunris

Få kalorier eller lite fett – vad vinner när du vill gå ner i vikt?

Att gå ner i vikt betyder många gånger att du måste välja en diet som utelämnar något typ av näring. På senare tid har låg-kalori dieter varit på modet och förr var det vanliga med dieter baserat på ett lågt fettintag. Men ny forskning visar att för den som bara vill gå ner i vikt så spelar det mindre roll vilken diet du väljer, båda ger dig ett likvärdig resultat.

HealthDay News rapporterar nämligen att en studie som företagits över två år visar att båda dieterna ger ett likartat resultat om du vill gå ner i vikt i det långa loppet.. En strikt diet i kombination med träning visar att personer lyckades gå ner i vikt lika mycket, oberoende om de använde en lågkaloriediet som Atkins eller en mer traditionell diet baserat på ett lågt fettintag. I snitt förlorade personerna i undersökningen 7% av deras kroppsvikt efter två år.

Gary Fotser, en av rapportens författar menar att det istället är viktigt att etablera metoder och rutiner för att lyckas bibehålla dieten och fortsätta och fullfölja rekommenderad träning.

Vad man kan se är att de som väljer en diet baserat på ett lägre kaloriintag ser positiva effekter så som lägre blodtryck och högre nivåer av godartat kolesterol jämfört med dom som valde en fettbaserad diet.

Studien baserades  på 307 personer med en snittålder på 45 år och ett snitt-BMI på 36.

Källa: HealthDays NewsHälsoblogg