Hälsa och viktminskning med Acai bäret

Acai är ett bär som växer högt uppe i luften på palmer långt inne i Amazonas djungler. Det mörklila bäret, ungefär lika stort som en vindruva, har på senare tid rönt stora framgånger världen över tack vare dess extremt höga innehåll av hälsosamma näringsämnen och effekter. För urinnevånarna i Amazonas djungler har bäret i hundratals år varit en vital del i deras diet.

acai Hälsa och viktminskning med Acai bäretUngefär 10% består av ätbart fruktskött och skin, kvar är 90% av kärnor och frön som man normalt inte äter då en majoritet av näringsämnen återfinns in fruktköttet. Fruktköttet i sig har en ljuvlig smak av bär och choklad. Med dess hälsosamma effekter och goda smak så är det inte konstigt att det har tagit världen med storm.

Trots att bäret långe har varit populärt i Brazilien så har det under en längre period varit mer eller mindre okänt i resten av världen. Men på senare tid så har media, med Operah Winfrey, ABC, NCB, CBS och andra rapporterat om dess effekter. Världskända läkaren och hälsoexperten Dr Perricone (The Perricone Promise) har till och med gått så långt som att påstå att bäret är superfrukten nummer 1. Bäret har ett extremt högt innehåll av antioxidanter, amino syror och essentiella fett syror. Med mellan 15 och 20 gånger så många antioxidanter som druvor så är det utan tvekan den absolut bästa källan till antioxidanter. Allt detta gör att Acai sägs kunna hjälpa dig:

  • Med din viktminskning
  • Ge dig mer energi
  • Stärka ditt immunsystem
  • Balansera ditt kolestorol
  • Balansera ditt blodsocker

Tyvärr är det så att Acai i bärform är mycket svårt att hitta i vanliga mataffärer i Sverige. Bäret i sig är extremt känsligt och skulle aldrig klara av att fraktas över Atlanten. Men, tack vare modern teknologi så går det att processa bären och bevara dess hälsosamma egenskaper i olika former av hälsotillskott. Genom att försiktigt, försiktigt frystorka bäret så kan även i norden ta del av detta exklusiva bär. Tack vare detta så finns idag Acai i de flesta välsorterade hälsokostaffärer runt i landet.

På internet så går det även att få varuprover för den som vill pröva bäret. Bland annat Herbal Vital erbjuder helt kostnadsfria varuprover. Klicka här om för att komma till deras hemsida.

Källa: Wikipedia

5 faktorer för lyckad viktnedgång

Egentligen så finns det ingen diet som passar alla, lika lite som det finns en träningsform som passar alla. Dock skadar det inte att ta del av dessa tips som kan hjälpa dig uppnå maximal viktnedgång.

Förändrad livsstil. Vare sig du vill det eller ej så kommer permanent viktnedgång kräva att du förändrar din nuvarande livsstil. Det är viktigt att du förstår att din viktnedgång är ett livslångt åtagande. Dieter och träning kan hjälpa dig komma igång, men permanent viktnedgång når du bara genom att du aktivt förändrar din livsstil.

Tillsammans är man stark. Stöd hos andra betyder otroligt mycket vid viktnedgång. Viktväktarna och liknande program har varit så framgångsrika just tack vare den sociala aspekten. Att hitta stöd hos familjen, vänner och i grupper som viktväktarna kan hjälpa dig nå långt i din viktminskning.

Planering är A och O men inte allt. Hur du planerar din diet är en viktigt beståndsdel i din viktminskning. Men det är viktigt att planeringen passar dig och din livsstil. Exprimentera tills dess att du hittar en plan som passar dig.

Långsam viktnedgång är bäst. Att gå ner i vikt för fort är inte bara svårt, det kan även vara ohälsosamt och många gånger så är det ingen långsiktig plan som fungerar. Långsam och långsam viktnedgång är optimalt.

Motivation och målbildning. Sätt upp realistiska och långsiktiga mål för din viktnedgång. Motivera din viktminskning med att du minskar risken för sjukdomar och för tidig död markant. När du är som mest frustrerade och suget på godis slår till, försök koncentrerar och fokusera på fördelarna med din viktnedgång.

8 anleningar varför du misslyckas gå ner i vikt snabbt och enkelt

Att gå ner i vikt i vikt snabbt och enkelt kan vara något av det svåraste som man kan företa sig som människa. Trots dieter, träning och motion så ser du inga resultat. Är man medveten om de många fallgroparna så har man större chans att lyckas. Vi ger dig 8 vanliga anledningar till varför man misslyckas med att gå ner i vikt snabbt och enkelt.

Du känner dig berövad. Många dieter som tvingar dig från att avstå olika typer av livsmedel och näringsämnen, exempelvis kalorier eller fett är inte speciellt praktiska. De är heller inte hälsosamma. Kroppen behöver alla typer av näringsämnen. Sök balans i din strävan efter att gå ner i vikt snabbt och enkelt.

Du når en platå. I början så kan det kännas som att kilona bara rinner av. Det är ofta din förändrad diet som ger resultat. För att du skall fortsätta gå ner i vikt så måste du förbränna energi än vad du tar in. Det kräver allt som ofta mer motion.

Du går ner i vikt med ständigt upp igen. Dieter som tvingar dig avstå från vissa typ av näringsämnen fungerar många gånger kortsiktigt. Så fort du återvänder till en mer normal kost så lägger du på dig kilon igen.

Försämrad metabolism. Dieter som är restriktiva i hur mycket du får äta tvingar din kropp till lägre metabolism då kroppen försöker bevara de energidepåer du har i kroppen i form av fett. När du återgår till en normal diet så går du upp i vikt snabbare än vad hade gjort ätit mer balanserat och motionerat mer.

Ett misslyckande är inget misslyckande. Bara för att du faller för frestelsen och föräter dig eller äter fel så behöver det inte betyda att du misslyckats helt och hållet. Att äta hälsosamt handlar om en helhet, inte vad du gjorde en fredagskväll. En väl avvägd diet som inte berövar dig på något näringsämne hjälper dig att inte falla i några fällor när du inte vill gå ner i vikt snabbt och enkelt.

Du förlorar fler kronor än kilon. Shakes, piller, böcker och gymkort kostar många gånger just bara pengar. Gör ett noga avvägning för vad du behöver för att uppnå lånsiktigt viktminskning.

Du känner dig isolerad i sociala sammanhang där mat serveras. Att gå ner i vikt snabbt och enkelt kräver att du följer en diet och kontinuerligt motionerar. Det betyder inte att alla runt omkring dig kommer följa din diet. Om det är så att du befinner dig på en tillställning som inte passar din nuvarande situation så kan du äta mindre eller undvika att äta helt och hållet. Något mer kan du egentligen inte göra. Du kan inte styra vad som skall serveras, eller hur?

Tjejen/Killen i tidningen gick ned 7 kilo på en månad. Du har bara gått ned halva mängden. Tidningarna berättar ofta inte hela sanningen. Att gå ner i vikt snabbt och enkelt är aldrig enkelt och tar tid. Realistiska mål hjälper dig att inte skrämmas bort när det är som allra tyngst.Hälsoblogg