Bantningsprodukter för teknikmänniskan

För dig som vill gå ner i vikt och inte kan få nog av prylar så finns det flera bantningsprodukter att tillgå som kan hjälpa dig med just detta. Vi listar 5 tränings och bantningsprodukter för den pryltokige. Du kan klicka på respektive bild för att till respektive butik som saluför produkten.

Captains Of Crush

Captains2 300x300 Bantningsprodukter för teknikmänniskanHur star är du egentligen i dina nypor? Med Captains Of Crush kan du enkelt mäta dig mot världens starkaste män. Flera olika modeller för dig som testa din styrka i flera nivåer.

Captains of Crush nummer 1 sluter de flesta som tränar. Captains of Crush nummer 2 sluts sällan första gången den prövas. Captains of Crush nummer 3 innebär greppstyrka i världsklass! Captains of Crush nummer 4 har slutits av endast fem st bland annat Magnus Samuelsson.

Pulsmätare PM52

PM521 Bantningsprodukter för teknikmänniskanFör dig som vill få full kontroll på din ansträngningar i el-ljus spåret så är en pulsmätare ett första steg mot kontroll. Med pulsmätaren PM52 så kan du bland mycket annat mäta din puls, min och max och din kaloriförbrukning.

Denna modell kan modell är även vattentät så den är perfekt för dig som vill mäta din puls i bassängen.

Casall Kettlebells

casallkettle1 300x300 Bantningsprodukter för teknikmänniskanKettlebell från Casall – Använd detta fantastiska redskap du också, för funktionell eller traditionell träning med god greppvänlighet. Ett fantastiskt träningsredskap som möjliggör effektiva och dynamiska övningar på ett helt annat sätt än traditionella hantlar och skivstänger. Men kan även användas som dito med god greppvänlighet.

Perfekt bantningsprodukt för funktionell-, intervall- eller styrketräning hemma.

Iron Gym Extreme

irongym1 300x241 Bantningsprodukter för teknikmänniskan

Iron Gym Extreme är en multifunktionell träningsstång som du kan använda till pull-ups, chin-ups, sit-ups, arm- och skulderövningar, alla övningar du behöver för att bygga en kraftig överkropp!

Använd din kropps eget motstånd för att leverera resultat snabbt. Den stärker och formar dina biceps, triceps, bröst, rygg, skuldror och buk.

Med denna bantningsprodukt är det lätt att fixa den starka, slimmade kropp du alltid velat ha och göra det i ditt eget hem!

Abilica Handi

casall 300x279 Bantningsprodukter för teknikmänniskanAbilica Handi är ett unikt träningsredskap för dig som vill träna upp styrka i dina fingrar, hand och underarm och således kanske inte en renodlad bantningsprodukt.
Speciellt lämplig för dig som bergs-/väggklättrar eller för dig som vill nå Magnus Samuelsson exklusiva skara av att ha klara Captains Of Crunch Nr. 4.

5 internetbaserade viktminskningsprogram

För dig som vill gå ner i vikt så finns det en uppsjö dieter och verktyg att välja mellan. För dig som känner dig bekväm med internet så finns det flera olika tjänster och viktminskningsprogram som kan hjälpa dig gå ner i vikt. Nedan så listar jag 5 internetbaserade viktminskningsprogram som kan hjälpa dig gå ner i vikt.

Biggest Looser

Biggest loser-klubbens diet bygger på en amerikansk metod som doktor Michael Dansinger från Tufts University i Boston har tagit fram. Här har vi anpassat dieten efter svenska förutsättningar och människor i alla kroppsformer. Du kan enkelt ta den till dig och använda klubbens verktyg och coacher för att nå dina mål.

Dieten handlar om kaloribegränsning och är uppdelad i fem, mindre men väldigt mättande, måltider om dagen bestående av mycket fiber, grönsaker och magert protein.

Klicka här för mer information.

Isodieten

Isodieten är inte en diet i traditionell mening. Det handlar varken om att utesluta specifika näringsämne eller att svälta sig. Istället äter du välbalansera, varierad och näringsrik mat utan tillsatser 5 gånger om dagen. På så vis får du i dag allt vad din kropp behöver utifrån ett hälsoperspektiv och slipper tampas med hunger och sötsug samtidigt som du tappar ett kilo fett i veckan.

Klicka för mer information.

Nerivikt.com

Nerivikt.com erbjuder dig som vill gå ner i vikt en kostnadsfri konsultation. Tillsammans med en representant från företaget så får du hjälp att utarbeta en till dig anpassad strategi för hur du kan gå ner i vikt.

Klicka här för mer information.

Viktklubben

Viktklubb.se är framtagen tillsammans med överviktsenheten på Karolinska Institutet. Metoden är till för dig som vill äta ”vanlig mat”. Du behöver inte välja bort viss typ av mat – du kan äta allt men inte alltid. Vi kallar det att ha balans i energiintaget, dvs inte äta mer än du gör av med. Och vi visar dig hur. Det är enkelt och bevisat effektivt.

Klicka här för mer information.

Hälsovakten

Hälsovakten är ett kostprogram som hjälper Dig att äta rätt och näringsriktigt. Den räknar ut hur mycket just Du bör äta för att gå ner eller upp i vikt, eller bara behålla Din vikt. Den innehåller tusentals livsmedel och maträtter, och uppdateras kontinuerligt när nya matprodukter kommer ut på marknaden.

Programmet är baserat på näringslära och är mycket användarvänligt. Det utgår från Dina personliga data, räknar ut Dina energi- och näringsbehov och ger Dig måltidsförslag.

Klicka här för mer information.

Kickstarta din diet med detox

Detox, en amerikansk term för avgiftning är kroppens naturliga, ständigt pågående process för att neutralisera och eliminera gifter ur kroppen. Toxiner (ämnen som potentiellt kan skada kroppen) omvandlas kemiskt till mindre skadliga föreningar som lämnar kroppen via avföringen och urin.

Källor till dessa toxiner inkluderas de som skapas i kroppen vid normal funktionalitet, exempelvis ammoniak som produceras under nedbrytningen av protein men även externa toxiner så som bekämpningsmedel, rengöringsmedel, tillsatser i livsmedel, läkemedel och andra ämnen som vi får in i kroppen när vi andas eller äter.

Vad är en detox?

En detox handlar om att lägga om kost och miljövanor för att förmå kroppen att genomgå en omfattande avgiftning för att uppnå optimal hälsa.

Det finns flera olika typer av angreppsvinklar för hur man vill genomgå en detox. Generellt sett sträcker sig den över ett antal dagar och kost som:

  • Minskar intaget av skadliga kemikalier (genom  att t.ex. äta mer naturliga, ekologiska livsmedel).
  • Ökar intaget av livsmedel ger vitaminer, näringsämnen och antioxidanter som kan stödja kroppen vid avgiftningen.
  • Ökar intaget av livsmedel med hög fiberhalt och hög halt av vatten för att hjälpa kroppen och tarmsystemet att för fördriva de skadliga gifterna.

Generellt så kan man säga att man äter naturliga och färska livsmedel med fokus på frukt och grönsaker.

Varför vill man genomgå en detox?

Forskning antyder att många av de gifter som vi får i oss dagligen genom mat, vatten och luft deponeras i  kroppens fettceller. Den totala mängden av gifter som deponeras påstås leda till sjukdom och har kopplats till hormonell obalans, nedsatt immunförsvar, näringsbrist och ineffektiv metabolism. Något som kan leda till problem med matsmältningen, dålig andedräkt, trötthet, dålig hy och muskelverk.

Det är viktigt att veta att alla inte bör gå igenom en detox, gravida och ammande är sådana exempel. Kontrollera alltid med din läkare först i de fall du lider av någon typ av sjukdom som du misstänker kan förvärras om du väljer att genomgå en detox.

Vad är resultatet av en detox?

Människor som genomgår en avgiftning för att fördriva gifter i kroppen säger sig uppleva att de får mer energi, finare hy, bättre matsmältning och ökad koncentrationsförmåga.

Kan jag gå ner i vikt med en detox?

Vissa kommer uppleva viktminskning i samband med en detox. Ofta är det så att om du har en extremt dålig kost när du väljer att genomgå en detox så kommer du se viktminskning. Du har en högre halt slaggprodukter som kommer att lämna kroppen.

Vad händer efter en detox?

Efter en detox så så rekommenderas att inte att gå tillbaka till sin tidigare diet. Istället så vill man försök hålla sig kvar vid en fortsatt hälsosam diet om än något mindre restriktiv. Se din detox som en språngbräda till en sundare livsstil och bättre hälsosam för framtiden.

Nedan film är en bra introduktion för dig som vill lära dig mer om detox. Tyvärr på engelska men ändå en bra introduktion.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jTE5N5Fil1w[/youtube]Hälsoblogg