Bantning – nu och då

Dela gärna vår sida!

Banting är ett värdeladdat ord som innefattar mycket. Det kan handla om kurer, dieter och metoder. Det man ska tänka på är att det ibland kan det vara bra att ta hjälp av professionella rådgivare när det kommer till sin bantning, då det kan vara svårt att själv avgöra vilken metod som är bäst. Att skapa sig goda vanor som att röra på sig mycket och äta mindre kan göra så att extrema bantningskurer kan undvikas.

Vill man gå ner i vikt betyder det att man antingen minskar intaget av kalorier eller ökar sinförbränning av kalorier. Banting associeras ofta med att undvika att äta socker och fett, men nu finns det många olika metoder där fettet inte alls är boven. Forskning visar att bantning överlag, det vill säga om man direktöversätter banting till ett mindre intag av kalorier, fungerar i princip oavsett vilken metod du använder.

Lider du av övervikt så kommer den successivt försvinna då du äter mindre och rör på dig mer. Många människor lider av den egna övervikten både psykiskt och fysiskt, och upplever en uppgivenhet då det kommer till att finna rätt väg till ett hälsosammare liv med varaktig viktnedgång och förbättrad hälsa.

Bantning – en historielektion

Då man undersöker vad bantning innebar för 20-30 år sedan har tyngdpunkten flyttas från att svälta och späka, till att äta nyttigt. Ordet bantning har till och med en mer negativ klang nu, då man i allmänhet pratar om livsstilar och olika metoder. Att banta allt för länge eller för hårt kan leda till att muskler i kroppen bryts ned. Vikt har blivit mer en fråga om hälsa än utseende å hälsoindustrin blommar och medvetenheten om hälsosam mat och hälsosamma vanor är stor.

Att banta är något man ofta kopplar ihop med att snabbt bli av med sin övervikt, och bantning är något som ofta används som en paniklösning inför speciella tillfällen. Nya rön dyker alltid upp och ena stunden är det kolhydrater som är boven, nästa gång fettet och så vidare. Det som är mer aktuellt nu är kombinationer av dieter och motion. Bantning är inte längre något som 40-åriga kvinnor pysslar med inför bikinisäsongen, utan att nu gäller det att äta nyttigt och följa trender inom hälsa och livsstil.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 1
  2. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 10
  3. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 2
  4. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 3
  5. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 4

Lämna en kommentarHälsoblogg