Grönt te och bantning

Dela gärna vår sida!

Grönt te har varit i ropet de senare åren. Det säg att grönt te ska hjälpa oss att gå ner i vikt och bli smalare. Men hur hänger grönt te och bantning ihop? Finns det ens något riktigt samband?

Grönt te sägs vara bra för viktnedgång samt fungera som en naturlig förhöjare av kroppens metabolism. Redan för många hundra år sedan ansåg kineserna att grönt te hjälper till att förbättra hjärnan, matsmältningen och kroppens urinsystem.

Idag sägs fördelarna med att dricka grönt te vara ännu fler. Man vet att grönt te innehåller höga halter an antioxidanter (särskilt antioxidanten EGCG), vilka hjälper till att förgöra fria radikaler i kroppen. Fria radikaler tros orsaka bland annat cancer och andra sjukdomar som Alzeimers, Parkinsons och Multiple Sclerosis (MS).

När det kommer till bantning och viktnedgång så sägs grönt te hjälpa till att förbättra oxidationen av fett, samt öka metabolismen och förbränningen. Dock är det viktigt att säga att här är studierna oense och det finns inget bevis på att grönt te faktiskt hjälper dig att gå ner i vikt. Kanske kan koffeinet i grönt te förbättra metabolismen något, men i sådant fall är kaffe och svart te lika effektiva eller till och med effektivare. Istället för att dricka te för att man vill gå ner i vikt, så bör man dricka det för antioxidanternas samt för njutningens skull. Att dricka något hett förhöjer dessutom mättnadskänslan, vilket absolut hjälper till om du försöker gå ner i vikt.

Sponsrade produktrekommendationer för detta inlägg

diet tea extract Grönt te och bantning”Diet Tea Extract™ innehåller ett superkoncentrerat extrakt från grönt te med hög andel polyfenoler inkluderat EGCG. Grönt te är populärt i traditionell drickbar form och som tillskott under diet. Grönt te innehållande EGCG har rönt stor uppmärksamhet i media och fackpress tack vare dess olika användningsområden…”

Läs mer om denna produkt…

 

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Grönt te hjälper dig med viktminskning snabbt
  2. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 4
  3. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 6
  4. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 8
  5. Bantning – nu och då

Lämna en kommentarHälsoblogg