Kulinarisk leda bra för viktminskning

Dela gärna vår sida!

En ny studie har visat att kulinarisk leda kan vara en genväg till lyckad viktminskning och att tillvänjning kan vara en faktor vid övervikt och viktminskning.

Forskare har i en studie som presenterats i American Journal of Clinical Nutrition, funnit att den som blir serverad samma mat gång på gång tenderar att äta mindre med tiden. Relaterad forskning visar att den näst intill epidemiska spridning av fetma i USA kan vara relaterade till de stora valmöjligheterna av olika typer av mat som finns idag.

Studien innefattade 32 kvinnor deltog i studien. Gruppen fick äta en tallrik makroner och ost samtidigt som de genomförda en enklare uppgift på en dator. Ena halva genomförd 5 sessioner under 5 dagar, andra halvan 1 session i veckan under 5 veckor.

Resultatet visade att deltagarna som genomförde flera sessioner i följd åt i snitt 100 kalorier mindre än den övriga gruppen som åt närmare 30 extra kalorier per dag.

Forskarna påpekar en enformig diet inte är vägen att gå för att gå ned i vikt, en varierande hälsosam kost är fortsatt vägen att gå. Problemet ligger i att den stora valmöjligheten av speciellt snabbmat och mat utan vidare speciellt goda näringsvärden som utgör huvudproblemet.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. 5 tips för permanent viktminskning
  2. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 2
  3. Viktminskning med ägg
  4. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 9
  5. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 1

Lämna en kommentarHälsoblogg