Bantningsmetoder – så väljer du

Dela gärna vår sida!

När du ska välja metod för viktminskning så ska du se till att du väljer en metod du tror att du själv kommer att klarar av. Många dieter innebär ett extremt lågt intag av kalorier, och blir oftast en strid mot hungern. Dessa metoder är ofta väldigt kortsiktiga och ingenting som rekommenderas för att få ett långsiktigt resultat.

Det är viktigt att den bantningsmetod du väljer är välbalanserad och inte gör så att du löper risk att få brist på viktiga näringsämnen. Metoder har kommit och gått under åren, och alla har oftast den gemensamma nämnaren att utesluta vissa livsmedel, eller att ge sig på ett enformigt ätande av speciellt utvalda livsmedel, till exempel frukt-dieter, soppdieter och den mest omtalade LCHF där du väljer bort kolhydrater. Det man många gånger inte tänker på gällande dieter är att de har väldigt varierande resultat beroende på din vikt, kroppstyp och dina tidigare vanor.

Alla dessa Bantingsmetoder

När man läser om olika bantingsmetoder kan det verka förbryllande, vissa säger si och vissa säger så. Men gemensamt för de flesta är att du skall välja deras märke och deras soppor, pulver och piller. Forskning visar dock att det inte finns någon genväg. Tester har gjorts där individer har testat olika metoder. Resultaten från testerna visar tydligt att de metoder som innebär minskat kaloriintag har störst effekt. Ingen har väl missat de solskenshistorier som media pumpar ut om diverse mirakelmetoder. De sprids vidare och blir nästintill myter.

Det man inte får glömma bort är att dessa historier ibland kan vara rejält överdrivna, och många gånger speglar undantaget snarare än regeln. Det som är viktigt för den som vill gå ner i vikt är att försöka hitta en metod och anpassa den till sig själv, inte tvärtom. Den populäraste just nu är LCHF som betyder Low Carb High Fat. Metoden går ut på att utesluta kolhydrater (som ofta innehåller mycket energi) och äta mycket proteiner och livsmedel med högt fettinnehåll.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Hur du väljer bantningskur
  2. 5 vanliga och ovanliga bantningsmetoder
  3. Att banta snabbt – hur man väljer rätt metod
  4. Pulverdiet – så funkar det
  5. Få kalorier eller lite fett – vad vinner när du vill gå ner i vikt?

Lämna en kommentarHälsoblogg