4 enkla bantningstips

Dela gärna vår sida!

Alla människor hatar tanken på att behöva styra sin diet och livsstil till max när de vill gå ner i vikt snabbt – de goda nyheterna är att om du följer nedan 4 bantningstips, kommer du att gå ner i vikt enkelt.

Dessa bantningstips kräver ingen riktig ansträngning från din sida och kan förbättra dina chanser att gå ner i vikt snabbt avsevärt.

Bantningstips 1: Drick vatten

En av de mest effektiva bantningstipsen är att dricka mycket vatten. Faktum är att vatten är kanske den enskilt viktigaste katalysatorn för att förlora vikt och behålla den.

Vatten fungerar som en naturlig aptitminskare genom att hålla din mage full och minskar av uttorkning som leder till hungerkänslor. Vatten ger också ytterligare fördel med det spolar ut gifter ur kroppen och bibehåller vätskebalansen, du mår bättre helt enkelt.

Vatten bidrar också till att din kropp metabolisera lagrat fett genom att hjälpa njurarna spola ut avfall.

Bantningstips 2: Ät frukost

Många människor tror att en av de bästa diet tips är att hoppa över frukosten, eftersom det kommer att hjälpa dem att gå ner i vikt, det är helt felaktigt. Hoppar över frukost kan göra dig hungrigare senare på dagen vilket leder till att du småäter och äter för mycket senare.

Om du inte har tid att äta frukost eller inte vill,  försök åtminstone få i dig någon typ av frukost på språng (ex. Joggy Jalla).  Frukosten är det viktigaste målet mat för dagen.

Bantningstips 3: Öka ditt fiberintag

Ät mer av livsmedel som är rika på fibrer som kan hjälper till att forsla mat igenom dina tarmar. Precis som vatten är fiberrika livsmedel bra för dig och de får dig att känna dig mätt. En vanlig människa kan förlora runt 4 kg per år bara från att fördubbla sitt fiberintag.

Livsmedel med hög fiberhalt har i allmänhet ett lågt antal kalorier och ger mättnadskänsla, så att äta mer av dem betyder du äta färre kalorier och lämnar mindre utrymme i magen för kalorier från andra livsmedel.

Den genomsnittliga personen förbrukar ungefär 8g  fiber per dag, men många experter rekommenderar 25g. Börja dagen med ett högt fiber spannmålsprodukter och fortsätt så resten av dagen.

Bantningstips 4: Hälsosamma fetter

Många experter hävdar att fett orsakar fetma, höjer ditt kolesterol och orsakar hjärtsjukdom, men detta är inte helt sant. Om fettet är så illa, varför är det en del av vår naturliga kost?

Fett förser kroppen med essentiella fettsyror (linolsyra och linolensyra) som behövs för normal reproduktion och tillväxt, samt för produktionen av prostaglandin, ett hormon liknande förening som reglerar blodtryck, blodets koagulering och inflammation.

När äta fett bör du äta hälsosamt fett. Att äta ”hälsosamt” fetter innebär fisk, makrill och lax, nötter och olivolja. Genom att äta hälsosamt fett istället för ohälsosamt som du kommer att förlora vikt.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. 5 bantningstips när du bara vill gå ner lite
  2. 5 grundläggande bantningstips
  3. 50 snabba bantningstips när du vill gå ner i vikt snabbt
  4. Enkla träningstips – #2 – Benböj
  5. Enkla träningstips – #5 – Upphopp

Lämna en kommentarHälsoblogg