Banta snabbt ger bästa resultat

Dela gärna vår sida!

Behöver du gå ner i vikt? I så fall så skall du göra det snabb. Ny forskning visar att den som bantar snabbt har en mycket större chans att lyckas gå ner i vikt än dom som försöker gå ner lite i taget.

Normalt så har experter alltid förespråkat lugn och sansad viktminskning. Men nu ställer ny forskning det antagandet på ända.

En forskargrupp har genom undersökningar på ett hundratal överviktiga fördelat på två grupper som velat gå ner i vikt. Den gruppen som fick gå ner i vikt i ett högre tempo hade ett högre antal personer som lyckades nå önskat mål än den som fick gå ner i vikt långsamt. Hela 83% av snabb-bantarna lyckades med sitt mål, endast 50% av de långsamma lyckades.

Katrina Purcell, ansvarig dietforskare avslutar med en kommentar på de framkomna resultaten.

-På att snabb eller gradvis nedgång saknar betydelse för att behålla vikten.

Källa: Rapport

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Banta snabbt med mental styrka
  2. Hur bedömer du en diet för att banta snabbt?
  3. Att banta snabbt sitter i huvudet!
  4. Banta snabbt med realistiska mål
  5. Frukt är nyttigt! Banta snabbt med frukt!

En kommentar till “Banta snabbt ger bästa resultat”

  1. Stefan säger:

    Hallå! Nyligen bestämde jag mig för att lista Sverigs samtliga bloggar om hälsa. Däribland ämnen såsom viktnedgång, träning, sjukdommar, mental hälsa, livsstil, mm. Eftersom din sida passar in där så skulle jag väldigt gärna se att du la till den. Iden är att likartade ska hitta motivation att själv fortsätta blogga och utvecklas. Givetvis är det helt gratis.

    http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

Lämna en kommentarHälsoblogg