Gå ner i vikt med färre kalorier

Dela gärna vår sida!

Om du vill gå ner i vikt så är det viktigt att äta färre kalorier. Om du konsumerar färre kalorier än vad förbränner så kommer din kropp att börja nyttja de reserver som finns i din kropp, många gånger i form av det fett som du vill bli kvitt, illa kvickt. Allt överflödigt kaloriintag kommer att deponeras i din kropp i form av fett vilket resulterar i att du går upp i vikt ytterligare.

Trots att du vill skära ner på antalet kalorier när du vill gå ner i vikt så ska du aldrig utesluta dem helt. Du kommer initialt att gå ner i vikt men dessa kilon kommer komma tillbaka illa kvickt om du återgår till en mer normal diet. Detta är något som sker helt naturligt men som går att undvika.

5 enkla tips för att konsumera färre kalorier och gå ner i vikt på ett hälsosamt vis

1. Hoppa inte över måltider. Det är nyttigare att äta små, hälsosamma måltider över dagen än att skippa dem helt. Så hoppa inte över frukost, lunch eller middag, dessa tre mål mat är essentiella.

2. Mat med lågt fettinnehåll betyder inte alltid lågt kaloriinnehåll. 1 gram fett innehåller 9 kalorier och 1 gram protein eller kolhydrater innehåller 4 kalorier – trots det så betyder inte att det är färre kalorier i ett livsmedel. Många gånger så ersätts fett med socker eller stärkelse som mer än väl motsvar den mängd fett som avlägsnat. Det här betyder att man har mycket på att vinna på att läsa innehållsförteckningar noggrant när du vill gå ner i vikt.

3. Ät långsamt. Om du äter tillräckligt långsamt så kommer din kropp att reagera normalt på ditt matintag och den kommer att säga till i god tid när du blir mätt. Slänger du i dig maten så kommer du allt för ofta äta för mycket och det gynnar dig inte när du vill gå ner i vikt.

4. Ät mer fiber. Försök att inkludera någon typ av livsmedel med högt fiberinnehåll.

5. Äter du en sallad ute på restaurang så kan du be om att få dressingen vid sidan om för att enkelt kontrollera hur mycket du lägger på din sallad.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Gå ner i vikt snabbt med Hoodia
  2. Gå ner i vikt snabbt med sunt förnuft
  3. Gå ner vikt med rätt bantingspreparat
  4. Gå ner i vikt med en dietdagbok
  5. Gå ner vikt med rätt plan – Del 1/3

En kommentar till “Gå ner i vikt med färre kalorier”

  1. Tony säger:

    Jag kan rekommendera att äta 50 % råkost. Ät alltid sallad till maten, ha alltid grönt på mackorna, ha frukt i müslin osv. Bra sätt att bli mätt utan att få i sig lika mycket.

Lämna en kommentarHälsoblogg