Bli smal – på ett sunt sätt

Dela gärna vår sida!

Försöker du gå ned i vikt kan det vara en bra idé att ta kontakt med en professionell rådgivare som tillsammans med dig kan gå igenom vilken viktminskningsmetod som passar dig bäst. Att bli smal är inte så enkelt som att sluta äta det ena eller det andra, det krävs en balanserad kost och ofta en hel del träning. Att bli av med sina extrakilon är ett sunt val då man till exempel kan undvika sjukdomar och krämpor som är relaterade till övervikt.

Vägen till att bli av med sin oönskade övervikt och en slankare kropp kräver förändringar som håller i det långa loppet. Smal är även en ganska lös definition då idealvikt och kroppsform spelar in. Då det är väldigt socialt accepterat att vilja bli smal, och den allmänna uppfattningen är att smal är lika med hälsosam, finns det en uppsjö av råd och tips. Det man bör tänka på är att många tips och råd inte är personligt anpassade, utan fokuserande på försäljning, och dessutom ofta associerade med någon viss produkt. Inte sällan är det produkter med slimmande effekt och löften om snabba resultat.

Bli smal på ett sunt sätt

Känslan av att känna sig stor, tjock och tung kan vara påfrestande, och det kan kännas omöjligt att bli smal. Men genom att visualisera sina mål, sätta upp egna delmål och med små steg närma sig sin idealvikt kan resan mot att bli smal underlättas. Promenader, nyttigare mat och hälsosammare vanor är ett bra ställe att börja. Men även genom att börja följa en speciell diet kan du uppnå resultat.

Att börja sin resa mot att bli smal med en såkallad kickstart-diet kan vara ett sätt att höja motivationen inför de framtida förändringarna. Det är inte alltid lätt att bli smal, och då man inte alltid rasar i vikt kan det vara lätt att ge upp. Det är då man får se till det långa loppet och ha tålamod. Att till exempel hoppa över mål och dylikt har visat sig bara förstöra chanserna för att nå sin idealvikt, och fokus bör istället ligga på en hälsosam livsstil som ska följa en under hela livet.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Bli smal med rätt storlek på frukosten
  2. Bli smal med Isodieten
  3. Gå ner i vikt snabbt med sunt förnuft
  4. Simma dig smal
  5. 10 sätt att bränna fett

Lämna en kommentarHälsoblogg