Bränn fett på rätt sätt

Dela gärna vår sida!

Att bränna fett betyder mer eller mindre att förbränna de kalorier som kroppen har i lager. Får man i sig fler kalorier än vad man gör av med skapas ett överskott. Kroppen behöver fett för att fungera, samtidigt som kroppen mår dåligt av alltför mycket överflödigt fett.

Ibland kan man höra att folk klagar på sin förbränning som om den skulle variera människor mellan men faktum är att det är inte sant. Merparten av alla människor har en fullt fungerande fettförbränning. Då man ofta ser fettförbränning som en effekt av hård träning så kan man fokusera mer på att stärka kroppen genom till exempel funktionell träning som är ett av de dominerande träningssätten just nu.

Bränna fett med träning

Vill man bränna fett så måste man börja träna. Även inom träningsvärlden kan trender komma och gå, men det som kvarstår är att träning som löpning, spinning och annan träning där pulsen höjs under längre period, är de mest effektiva träningsformerna för att bränna fett.

Då förbränner du mer kalorier, vilket på längre sikt leder till viktnedgång. Även om kroppen under själva passet bränner mest kolhydrater, så är efterbränningen mycket högre efter ett tungt konditionspass, än du någonsin kan uppnå under en promenad.

Att tro på enkla saker som man kan se reklam om på tv är inte alltid att rekommendera då det inte alls går att punktförbränna, eller att bara genom förtäring av vissa ämnen få din kropp att gå ned i vikt. Nej, för att bränna fett måste du helt enkelt röra på dig.

Träningen ska vara varierande och mångsidig. De senaste trenderna inom träning är en mer individuell träning och mycket ”back to basic”. Tidigare har fokus legat på att lyfta vikter i på gymmet, men numera handlar det mycket om att ha roligt tillsammans med andra samtidigt som man tränar, till exempel dans. Även mer rogivande och stärkande träning som yoga är en bra träning som är nyttig både för det yttre och det inre.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. 10 sätt att bränna fett
  2. Bli smal – på ett sunt sätt
  3. Bli smal med rätt storlek på frukosten
  4. Bränna fett med Melatonin
  5. Att träna på gym

Lämna en kommentarHälsoblogg