dieter

Det finns en uppsjö med metoder att banta snabbt med, vissa tar längre tid än andra och alla har sina egna unika egenskaper. Vi på Bantasnabbt.se har i ett projekt valt att försöka sammanställa alla världens dieter i ett enda register för dig som letar efter en diet som passar just dig och dina krav. Varje vecka presenterar vi även en fokusdiet som vi tycker är värd extra mycket uppmärksamhet just den veckan. Observera att sidan är under uppbyggnad.


Top 10

Vill du välja en diet som fungerar? Nedan Top 10 dieter enligt er läsare framröstade som de absolut bästa.

DietRösterBetyg
13-Dagarsdieten92
2100 Kalorier Dieten21
34 dagars dieten10
43-Timmarsdieten28
55 dagars mirakel dieten23
6Abs dieten4
7Acai Dieten5

Listan uppdateras så fort en röst läggs på en diet.

Dietregistret

Här är den kompletta listan över dieter i vårat register. Håll ett öga på listan då vi ständigt lägger till nya dieter och uppdaterar de befintliga.


#

100 Kalorier dieten

100 kalorier dieten är skapad av systrarna Tammy och Susie Trimble som tillsammans förlorade 45 kilo genom sin diet. Genom att räkna kalorier i enheter om 100 så kan man enkelt kunna gå ner i vikt.

3-timmarsdieten

Glöm bantningshets och smalmetoder. Ät var tredje timme — och gå ner i vikt. Anna Ottosson heter författaren bakom dieten 3-timmarsdieten som hjälper dig gå ner 1 kilo i veckan.

3-dagarsdieten

En diet som är mer en myt än en diet är 3-dagarsdieten. Daterad till någon gång i mitten av 80-tal så är 3-dagarsdieten en dieten som lovar snabb viktminskning, lägre kolestorol och mer enegeri och detta på endast tre dagar. Vi synar bluffen.

4-dagarsdieten

4 dagars dieten är utvecklad av Dr Ian Smith. Smith hävdar att detta program kommer att hjälpa personer som vill gå ner i vikt att undvika vanliga fallgropar för att banta inklusive tristess, för mycket upprepning av samma kost och träning och platåer där du inte ser något resultat.

5-dagars mirakel dieten

Den grundläggande filosofin i dieten är att genom att hantera och kontrollera ditt blodsocker kommer du att eliminera dina begär för ohälsosamma livsmedel som socker, stärkelse, koffein och alkohol.

A

Acai dieten

Acai är ett bär från en palm i djupaste Amazonas-djungeln med en lång historia av traditionell användning hos ursprungsbefolkningen i Brasilien.

ABS-dieten

Om du vill åt den perfekta tvättbrädan bakom dig så har David Zinczenko, redaktör på tidningen ‘Mens Health” skapat en diet, Abs dieten, som skall hjälpa dig med just detta.

ABO-dieten

Ananasdieten

Ashramdieten

Atkinsdieten

B

Banandieten

Blodgruppsdieten

C

Cambridge-metoden

CSIRO-metoden

D

Termogena dieten

Detox

Dr Phil dieten

E

F

Fat Loss 4 Idiots

Flygvärdinnedieten

G

GI-metoden

Grapefruktdieten

H

Handflatemetoden

I

IBS dieten

J

Jenny Craig dieten

K

L

LCHF-metoden

LEARN-dieten

M

Medelhavsdieten

Montignac-metoden

Mayo Clinic dieten

N

Nutrilett dieten

O

Ornish-dieten

P

Popcorndieten

Q

R

Rikshospitalets diet

Rikshospitalets slankdiet

Ryska rymddieten

Råkost dieten

S

Scarsdalemetoden

Sonomadieten

Stenåldersmetoden

South-Beach dieten

Soppdieten

Special K dieten

T

U

V

Viktväktardieten

Viktväktardieten är en av de dieter som har funnits och fungerat längst. Deras program har hjälpt tusentals människor att gå ner i vikt på ett hälsosamt vis. Utöver sitt idag världsberömda points-system så erbjuder de idag ett flertal andra produkter, såsom färdigmat, recept och kokböcker samt olika event.

W

X

Y

Z

Zone dieten

Zone dietens skapare heter Dr. Barry Sears.  Tanken är att man genom att balansera dieten efter vissa mått skall gå ner i vikt. Kosten skall bestå av 40% kolhydrater, 30% protein och 30% fett.

Å

Ä

ÖHälsoblogg