Viktväktardieten

Bakgrund

Viktväktardieten är en av de dieter som har funnits och fungerat längst. Deras program har hjälpt tusentals människor att gå ner i vikt på ett hälsosamt vis. Utöver sitt idag världsberömda points-system så erbjuder de idag ett flertal andra produkter, såsom färdigmat, recept och kokböcker samt olika event. Genom att följa viktväktarnas diet så kommer kommer du att kunna äta smart, hälsosam och god mat samtidigt.

Viktväktarnas filosofi är att om du vill gå ner i vikt så måste du förändra hela ditt sätt att leva, både mentalt, fysiskt och psykiskt. Viktväktarna säger inte åt dig vad du får eller inte får äta, utan de hjälper dig till den information och de verktyg som du kan tänkas behöva för att göra informerade beslut när du väl ska äta och vill gå ner i vikt. Viktväktarna lever således efter fyra grundpelare; motion, möten, mat och motivation.

Rekommenderade livsmedel

Mat som enligt viktväktarna bör ätas är frukt, grönsaker, baljväxter, nötter, frön, ägg, kött, fisk, flytande fetter, magra mejeriprodukter och fullkornsprodukter. Alla ger de låga poäng i deras poängsystem vilket medger viktminskning.


Träningsrekommendationer

Viktväktarna rekommenderar ingen specifik träningsmetod utan uppmuntrar hälsosam motion i alla dess former. Motion ger även det poäng i deras system, poäng som du, om så vill kan byta till mat om så önskar.

Fördelar

  • Långsam och naturlig viktminskning
  • Hjälp och stöd
  • Utbildning
  • Många verktyg och resurser
  • Du får äta vad du vill
  • Poängsystemet är enkelt att hantera

Nackdelar

  • Kostnad – att vara med i en viktväktare-grupp kostar en slant
  • Många vill inte gå ner i vikt tillsammans (de finns dock ett online alternativ)
  • Långsamt viktminskning kan ibland medföra att du tröttnar
  • Poängsystemet meddelar inte hur nyttigt något är. En chokladkaka är inte lika hälsosam som en nyttig macka och ändå kan de ha samma poäng

Slutsats

ViktVäktarnas system är, med deras poängsystem enkelt att förstå och ger långsam och naturlig viktminskning. Du kommer inte se resultat över en natt. Men det är inte heller målet. Målet är att du ska lära dig förstå vad som är viktigt för dig och hur det kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Rekommenderad läsning

diet vv2 ViktväktardietenLätt och mätt med ViktVäktarna – Att kämpa för att gå ner i vikt är jobbigt nog, att behöva vara hungrig under tiden gör inte saken lättare. Med recept från ViktVäktarna är det möjligt att tappa kilon samtidigt som man går mätt och nöjd från bordet. Lätt och mätt med ViktVäktarna är en samling moderna och fräscha recept. Köp boken här >>
Hälsoblogg