Fettförbränning med (eller utan) effekt

Dela gärna vår sida!

I Sverige finns det fåtal receptbelagda mediciner som förhindrar fettupptaget i tarmarna, dessa så kallade fettförbrännare skrivs endast ut till personer som lider av fetma och de som genom sin övervikt löper risk för sjukdomar. Vissa av dessa preparat påverkar din hungerkänsla och gör att du känner dig mättare fortare så att du inte äter lika mycket vid en måltid. Andra preparat i denna klass påverkar tarmarnas förmåga att ta upp fett. Baksidan av dessa preparat är att de vanliga biverkningarna kan upplevas som väldigt obehagliga då det handlar om smärtor i buk, diarréer och förhöjt blodtryck.

Utöver detta så finns många naturläkemedel som sägs ha samma fettförbrännande funktioner som dessa mediciner, dock saknas det ofta forskning kring effekt och resultat. Man får vara noga med att konsultera någon med expertis inom området då det kan vara riskfyllt att på egen hand ta dessa preparat.

Fettförbrännare som kosttillskott

Att äta kosttillskott kan vara ett komplement till den kost man äter men aldrig en lösning till att gå ner i vikt eller bränna fett. Att ha övertro på piller och pulver kan leda till att du sätter din hälsa i fara då många av dessa preparat inte är testade och granskade. Nya rön har visat att det är svårt för kroppen att ta upp de kosttillskott som man kan köpa på burk, och att det viktigaste är att äta en sund och balanserad kost. Det är bättre att få i sig de vitaminer och mineraler kroppen behöver genom varierad kost än genom ett pillar.

Vill man bränna fett så är ofta det bästa man kan göra att träna. Det gäller att skapa sig bra och sunda vanor, och förhoppningsvis få en mer aktiv och sund livsstil som håller livet ut. Ifall man lider av fetma eller grav övervikt så bör man söka sig först och främst till en doktor som man kan diskutera fettförbrännare med. Vissa kosttillskott upplevs som sagt fungera, men akta dig för att importera eller köpa fettförbrännare som vanligtvis är receptbelagda. Dessa starka preparat är inget man ska mixtra med själv då som tidigare nämnts riskerar att sänka ditt allmäntillstånd.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Fettförbränning med livsmedel – vad fungerar?
  2. Bränna fett utan urspårning
  3. Gå ner i vikt eller få cancer
  4. Få kalorier eller lite fett – vad vinner när du vill gå ner i vikt?
  5. Gå ner vikt med rätt bantingspreparat

Lämna en kommentarHälsoblogg