Förbränning av fett – ta första steget hemma

Dela gärna vår sida!

För att påbörja din förbränning av fett så behöver du inte alltid börja med att gå till första bästa gym för att se resultat. Det går minst lika bra att börja själv hemma.

Din träning skall vara tillräckligt jobbig för du skall se och känna resultat men inte för hård så att du ger upp efter bara några pass. För att du inte skall tröttna på din träning så kan du försök variera din träning mellan kondition och styrka och inledningsvis så behöver du inte träna mer än 3 gånger i veckan. Kom ihåg att du inte behöver investerar i en massa dyr utrustning, du kan fortfarande träna din kropp med fri träning eller med hjälp av mycket små medel.

Promenader och löpning är ett bra alternativ. Om löpningen tar hårt åt knäna så kan en rask promenad vara minst lika givande. Om du börjar med löpning direkt, börja långsamt och bygga upp din uthållighet över tid. För löpning är allt du egentligen behöver är ett par bra skor. Ett löpband är ett bra alternativ om vädret inte vill sig men absolut inte ett måste. Kom ihåg, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Vädret kan inte vara en ursäkt om du vill påbörja din förbränning av fett.

Att hoppa hopprep är en annan enkel och billig träningsform.  Återigen, du kan behöva bygga upp lite kondition gradvis men i längden så är träningen perfekt för dig med lite tid som vill maximera din förbränning av fett. Bonus att det är en rolig träningsform också. Titta på Youtube så hittar du massa inspiration för hur du kan variera ditt hoppande så att du inte bara behöver hoppa på samma ställe.

Magövningar är en annan stapelvara för ett bra träningspass hemma. Starka magmuskler hjälper dig med din hållning och förhindrar även ryggbesvär och skador. Kom ihåg att öveningar du väljer att införliva i ditt träningspass måste göras på rätt sätt för att förhindra skador och vara effektiva. Så var uppmärksam på din form inte bara antalet repititioner.

Slutligen så bör styrketräning prioriteras som en vital del i ditt träningsprogram för maximerad förbränning av fett. Muskelstyrka är viktigt att hålla sig i form speciellt när man blir äldre. Fria vikter kan lätt integreras i ditt hemgym och det finns många, många övningar som passar alla människor i olika faser av sin träning. Åter igen, börja med lätta vikter och arbeta dig sakta uppåt. Det vinner du på i längden.

En träningsplan som du kan genomföra hemma är ett bra sätt att komma börja gå ner i vikt med. Fördelarna är många och du är fri att göra det när du vill, hur du vill och när det passar dig. Att ta steget är absolut det viktigaste. Hälften vågat, hälften vunnet.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Banta snabbare med (hjälp av) Hoodia och Acai
  2. 10 sätt att bränna fett
  3. Få kalorier eller lite fett – vad vinner när du vill gå ner i vikt?

Lämna en kommentarHälsoblogg