8 anleningar varför du misslyckas gå ner i vikt snabbt och enkelt

Dela gärna vår sida!

Att gå ner i vikt i vikt snabbt och enkelt kan vara något av det svåraste som man kan företa sig som människa. Trots dieter, träning och motion så ser du inga resultat. Är man medveten om de många fallgroparna så har man större chans att lyckas. Vi ger dig 8 vanliga anledningar till varför man misslyckas med att gå ner i vikt snabbt och enkelt.

Du känner dig berövad. Många dieter som tvingar dig från att avstå olika typer av livsmedel och näringsämnen, exempelvis kalorier eller fett är inte speciellt praktiska. De är heller inte hälsosamma. Kroppen behöver alla typer av näringsämnen. Sök balans i din strävan efter att gå ner i vikt snabbt och enkelt.

Du når en platå. I början så kan det kännas som att kilona bara rinner av. Det är ofta din förändrad diet som ger resultat. För att du skall fortsätta gå ner i vikt så måste du förbränna energi än vad du tar in. Det kräver allt som ofta mer motion.

Du går ner i vikt med ständigt upp igen. Dieter som tvingar dig avstå från vissa typ av näringsämnen fungerar många gånger kortsiktigt. Så fort du återvänder till en mer normal kost så lägger du på dig kilon igen.

Försämrad metabolism. Dieter som är restriktiva i hur mycket du får äta tvingar din kropp till lägre metabolism då kroppen försöker bevara de energidepåer du har i kroppen i form av fett. När du återgår till en normal diet så går du upp i vikt snabbare än vad hade gjort ätit mer balanserat och motionerat mer.

Ett misslyckande är inget misslyckande. Bara för att du faller för frestelsen och föräter dig eller äter fel så behöver det inte betyda att du misslyckats helt och hållet. Att äta hälsosamt handlar om en helhet, inte vad du gjorde en fredagskväll. En väl avvägd diet som inte berövar dig på något näringsämne hjälper dig att inte falla i några fällor när du inte vill gå ner i vikt snabbt och enkelt.

Du förlorar fler kronor än kilon. Shakes, piller, böcker och gymkort kostar många gånger just bara pengar. Gör ett noga avvägning för vad du behöver för att uppnå lånsiktigt viktminskning.

Du känner dig isolerad i sociala sammanhang där mat serveras. Att gå ner i vikt snabbt och enkelt kräver att du följer en diet och kontinuerligt motionerar. Det betyder inte att alla runt omkring dig kommer följa din diet. Om det är så att du befinner dig på en tillställning som inte passar din nuvarande situation så kan du äta mindre eller undvika att äta helt och hållet. Något mer kan du egentligen inte göra. Du kan inte styra vad som skall serveras, eller hur?

Tjejen/Killen i tidningen gick ned 7 kilo på en månad. Du har bara gått ned halva mängden. Tidningarna berättar ofta inte hela sanningen. Att gå ner i vikt snabbt och enkelt är aldrig enkelt och tar tid. Realistiska mål hjälper dig att inte skrämmas bort när det är som allra tyngst.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. 5 anledningar till varför du inte går ner i vikt snabbt
  2. 5 anledningar till varför du inte går ner i vikt snabbt, del 2
  3. Detox: Del 2 – Varför ska jag gå ner i vikt snabbt med Detox?
  4. 6 hälsosamma tips när du vill gå ner i vikt snabbt
  5. 3 tips när du vill börja gå ner i vikt snabbt

Lämna en kommentarHälsoblogg