Ner i vikt – så lyckas du

Dela gärna vår sida!

Försöker du gå ner i vikt så är du på väg att lägga om din kost och dina vanor. Saker som förut var enkla kan bli lite mer krävande, dock får du tillbaka allt genom en sundare kropp och mer energi. Ute på marknaden finns en uppsjö av tips, dieter och råd om hur du skall gå tillväga för att gå ner i vikt, vissa mer extrema än andra. Den som är populärast just nu är LCHF-metoden som går ut på att utesluta så gott som alla kolhydrater i kosten.

Genom proteinrik mat och träning har många gått ner i vikt, och mår därmed mycket bättre och lever ett hälsosammare liv. Det har dock visat sig att de goda resultaten möjligtvis inte har så mycket med kolhydraterna att göra utan, att det mer handlar om ett minskat intag av kalorier kombinerat med träning. För att få en jämn och hållbar viktnedgång bör man inte hoppa över något mål mat utan istället ersätta det med soppor, pulver eller mindre mat för att få en kickstart. Sedan börjar det riktiga jobbet när träning och nyttig mat blir en del av ens nya vardag och nya livsstil.

Ner i vikt på rätt sätt

Lever man aktivt och är medveten om vad man äter så kan man äta normalt och komma ner i vikt, och ändå slippa alla dieter som mer eller mindre går ut på ensidig kost såsom soppa och pulver. Många av dessa metoder har vid granskning inte visat sig uppfylla vad som krävs för att kroppen ska må bra näringsmässigt. Samhällets syn på vikt och utseende är mycket fokuserat på hälsa och livsstil.

Din diet ska inte vara något du avbryter för att gå tillbaka till hur du åt förut. Nu är det mer fokus på livslånga kostvanor. Detta kan ses mycket mer hälsosamt än hur det var förr då det mer handlade om att förbjuda sig själv att äta vissa produkter. Du kan äta vad som helst, det handlar bara om mängden.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Bantningsmetoder – så väljer du
  2. 4 snabba tips när du vill ner i vikt snabbt
  3. 6 hälsosamma tips när du vill gå ner i vikt snabbt
  4. 5 anledningar till varför du inte går ner i vikt snabbt
  5. 3 tips när du vill börja gå ner i vikt snabbt

Lämna en kommentarHälsoblogg