3 fallgropar att undvika när du vill gå ner i vikt

Dela gärna vår sida!

Att gå ner i vikt är för många något som man aldrig gjort förut. Självfallet så är det så att man kan begå misstag och ramla ner i olika fallgropar. I det här inlägget har jag tänkt att redovisa 3 vanliga fallgropar som många faller ned i.

Att sluta äta kolhydrater

Det många gör när de vill gå ner i vikt för första gången är att direkt utesluta alla typer av kolhydrater. 9 gånger av 10 så kommer du känna dig irriterade, hungrig och trött. Omedelbart så möter du motgångar som får dig av avbryta din viktminskning.

Du måste äta kolhydrater, alla gånger när du äter. Vad du inte behöver äta är processade och raffinerad mat, skräpmat, socker och alkohol. Varje måltid skall bestå av riktiga kolhydratet från frukt och grönsaker. Lägg till protein och hälsosamt fett för en perfekt balans.

Överdrivet kaloriräknande

Det finns kalorier och och kalorier. Kalorier från en hamburgare med friterad pommes och dipsås är något helt annat än kalorier från scrambled eggs, sötpotatis, broccoli och kyckling. Det är stor skillnad på vilka råvaror som återfinns i din mat. Att tillåta sig själv att äta vad som helst inom en viss kalorigräns kommer inte fungera. Det är ytterst viktigt att du äter naturliga och hälsosamma råvaror som kan hjälpa dig och din hälsa.

Överdriven konditionsträning

Att överdriva mängden konditionsträning är aldrig nyckeln till hälsosam viktminskning, detta gäller speciellt om du börjar bli till åren. För mycket konditionsträning medför bara högre stressnivåer på din kropp.

Hellre att du varierar dig. Mixa korta, högintensiv intervallträning med något längre pass. Tänk hellre sprinter istället för maraton. Genom att göra detta så kommer din kropp till större del producera hormoner och testosteron, ämnen som bygger din kropp. Istället för cortisol som bildas vid längre pass, ett ämnet som hjälper till att bryta ned din kropp.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Fyra saker att tänka på när du vill gå ner i vikt
  2. 3 tips när du vill börja gå ner i vikt snabbt
  3. 6 hälsosamma tips när du vill gå ner i vikt snabbt
  4. 50 snabba bantningstips när du vill gå ner i vikt snabbt
  5. Vilken diet att välja när man vill ner i vikt snabbt?

Lämna en kommentarHälsoblogg