Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 1

Dela gärna vår sida!

Finns det något som heter hälsosam bantning? Vi tycker det. Att hälsosam bantning handlar om så mycket mer än om gå ned i vikt, inte. Bantning handlar om att nå balans i livet. Det innebär att man mår bra fysiskt och mentalt, har mer energi i vardagen och en över lag god hälsa. Och allt detta genom att lära sig grundläggande fakta om näringslära och träning. Hälsosam bantning handlar om att först och främst äta smart, inte vad du äter. Genom att utveckla en smart diet så kommer det bli lättare än du tror att upprätthålla en tillfredsställande och framför allt hälsosam livsstil utan onödiga följdsjukdomar.

I en serie om 10 delar så kommer vi därför ge dig ett stort antal tips om hur du förbereda och implementera en hälsosam diet i ditt liv.

Förbered din viktminskning

Att utveckla en långsiktig diet med långsiktig viktminskning handlar om att visualisera och ta små steg snarare än ett stort. Du kan inte gå ned i vikt på en vecka. I tillägg så är grundliga förberedelser A och O.

Förenkla

Istället för att räkna exakt var enda kalori och beräkna storleken på din portion så skall tänka på färg, variation och bäst före datum. Fokusera på att hitta de hälsosamma alternativen som du älskar och som du enkelt kan inlemma i din mat.

Börja långsamt

Snabb viktminskning sker aldrig över en natt. Åter igen, du kan inte gå ner i vikt på en vecka. Det är svårare att förändra allt på en gång än att succisivt införliva nya rutiner i din vardag. Börja äta sallad till din vanliga kost varje dag. Byt ut smöret till olivolja. Många bäckar så brukar man säga, och så är det i det här fallet också. Efter en tid så kommer din nya diet att bestå av en större del nyttiga alternativ än onyttiga. Du har tagit ett nytt steg i din bantning.

Alla förändringar räknas

Alla förändringar, oavsett hur små de kan tyckas vara, du genomför är ett litet steg mot ett hälsosamma liv och viktminskning. Det långsiktiga målet är att må bra, ha mer energi och reducera riskerna för sjukdomar.

Del 2 i morgon. Lagom är bäst.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

 1. Snabbguide till snabb bantning
 2. Börja gå ner i vikt – del 2
 3. 5 tips för permanent viktminskning
 4. Kolhydraternas relation till snabb bantning
 5. Banta snabbt – Mer än bara träning och diet

3 kommentarer till “Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 1”

 1. 5 tips för viktminskning | Blog-Ride säger:

  [...] Viktminskning är så svårt som du vill göra det. Det är bara du som själv kan avgöra om du vill lyckas med din viktminskning eller ej. [...]

 2. Article Mania » Såhär lyckas du med viktminskning säger:

  [...] Viktminskning kan vara väldigt enkelt om du själv bestämmer dig för att lyckas. För det är så att det bara är du, och ingen annan, som kan hjälpa dig med din viktminskning. Med det menas att det bara är du som kan ta beslutet när du vill gå ner i vikt. [...]

 3. Handsome Articles » Genvägen till lyckad viktminskning säger:

  [...] Viktminskning är så svårt som du vill göra det. Det är bara du som själv kan avgöra om du vill lyckas med din viktminskning eller ej. [...]

Lämna en kommentarHälsoblogg