Kolhydraternas relation till snabb bantning

Dela gärna vår sida!

Kolhydrater är en av våran viktigaste källa av energi för vår kropp men också en källa till många frågor när det kommer till viktminskning när du vill banta snabbt. Idag finns det två generalla typer av kolhydrater, raffinerade och icke raffinerade kolhydrater. En typ är nyttig och en är mindre nyttig.

Det är de raffinerade kolhydraterna som är de dålig, mycket på grund av dess låga innehåll av fiber. Dessa typer av kolhydrater hittar vi ofta i produkter som vetemjöl, godis, glass och strösocker. Väl i kroppen så transformeras dessa kolhydrater till glukos för att tas upp i blodet. Den här ökningen av glukos och kolhydrater signalerar till kroppen att börja producera insulin. Insulinet verkar för att sänka nivån av glukos i kroppen. När insulinet gjort sitt jobb och sjunker tillbaka mot normalnivå igen så aktiveras celler och hjärna och du börjar känna dig hungrig och du börjar äter igen – ofta samma typ av dåliga kalorier som nämnts tidigare. Eftersom kroppen inte kan ta upp alla kalorier som du tillför den på grund av du lurar den så sparar kroppen överflödet i form av fett. Vips! Du går upp i vikt igen.

Icke raffinerade kolhydrater, naturliga kolhydrater har tvärt emot de dåliga kolhydraterna ett högt fibervärde. Det här betyder att kroppen tar lång tid på sig att smälta dessa kolhydrater. Vilket betyder att kroppen aldrig behöver överproducera insulin. Du kommer känna dig mindre hungrig och mättare längre vilket betyder att du inte kommer äta lika mycket. Produkter med ett högt innehåll av naturliga kolhydrater kan du hitta i baljväxter, grönsaker, frukt, potatis, ris och bulgur.

Egentligen så vill du skära ner på så mycket fabricerade produkter som det går, för dessa innehåller ofta mycket dåliga kalorier. Så sanning är tyvärr så att du måste dra ner på läsken, kakorna och godiset.

Vill du underlätta för dig så finns det idag flera preparat, däribland Hoodia och Acai som utöver ett lägre kaloriintag verkar genom att minska din hunger. Man kan se dem som ett väldigt smidigt och effektivt hjälpmedel för att sporra och hjälpa dig den där extra biten när du vill banta snabbt. Läs mer om dessa typer av preparat under våran sektion med bantningspreparat.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Välkommen till bantasnabbt.se

Lämna en kommentarHälsoblogg