Svält är inte att banta snabbt!

Dela gärna vår sida!

Med anledning av det förra inlägget så vill Bantasnabbt.se lägga till en ytterligare en punkt, fast i ett eget inlägg. Att svälta sig själv är inte att banta snabbt. Inte bara kommer du känna dig hungrig, trött och irriterad, det är inte bra för din hälsa på något sätt. Visst, du kommer förlora i vikt, men det är väldig kortsiktigt, för så fort du slutar fasta så går du upp igen, allt du förlorar under din fasta är vatten och muskler.

Det mest av den vikt du förlorar kommer således inte vara fett. Ibland kan det till och med vara så att du inte ser någon skillnad i spegeln, bara på vågen. I tillägg så betyder fastan att du ack så viktiga ämnesomsättning för att gå ned i vikt går ned i lågvarv för att spara energi, vilket i sin tur betyder att du tappar än mindre i vikt.

Det här betyder att om du börjar äta normalt igen så kommer kroppen hamna en typ av shock som gör att den kommer ta upp än mer kalorier än förut, vilket betyder att du lägger på dig än mer vikt. Det du vill göra är att hitta ett mellanläge som inte påverkar din kropp, ett mellanläge som innefattar ett kaloriintag hälsosamt under ditt normala, träning och de rätta preparaten för att understödja din viktnedgång.

Genom att inte lura din kropp så kommer du börja förbränna det fett du verkligen vill förbränna, det runt midja och låren, utan att du förbränner muskler eller tömmer kroppen på vatten.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Att banta snabbt – hur man väljer rätt metod
  2. Hur bedömer du en diet för att banta snabbt?
  3. Idag är det dags, börja banta snabbt!
  4. Banta snabbt – De 3 budorden
  5. Banta snabbt med mental styrka

Lämna en kommentarHälsoblogg