Vilken diet att välja när man vill ner i vikt snabbt?

Dela gärna vår sida!

Innan man bestämmer sig för vilken diet man skall välja när man vill ner i vikt snabbt så är det alltid bra att läsa på och utbilda sig inom olika typer av dieter. De allra vanligaste dieterna idag beror allt som oftast antingen kalorier eller kolhydrater. Det kan vara svårt att skilja på hur de fungerar så vi tänkte idag förklara för dig hur dessa två typer av dieter fungerar och vad som skiljer dem åt och hur de fungerar när du vill ner i vikt snabbt.

Kolhydratdieter

Dessa dieter minskar ditt intag av kolhydrater. Mat som pasta, bröd och potatis har en hög halt av kolhydrater. I en normal kolhydrat diet så ersätts dessa med alternativ med ett högt innehåll av protein, nyttiga fetter. Exempel kan vara frukt och grönsaker.

Fördelar med den här typen av dieter är att det är enkelt att börja. Det är bara att läsa på vilka matvaror som du skall undvika och du tvingas inte äta mindre mat, du får fortfarande äta dig mätt.

Nackdelarna är att du får ge upp basmatvaror i dagens samhälle, godis och snacks inkluderat om du vill ner i vikt snabbt.

Kaloridieter

Här finns det inga egentliga begränsningar för vad du får eller inte får äta om du vill ner i vikt snabbt. Allt du måste kontrollera är hur många kalorier din mat innehåller och att du anpassar ditt intag så att du lyckas gå ner i vikt snabbt.

Fördelarna är såklart att du inte behöver utesluta någon mat alls. Relativt enkelt att räkna antal kalorier med dagens krav på innehållsförteckningar på alla matvaror.

Nackdelar är att du ständig måste räkna varje kalori du får i dig. Det kan även vara svårt att fördela ditt kaloriintag över dagen så att du inte går hungrig mot slutet av dagen.

Man kan tydligt se att båda diettyperna har både för och nackdelar. Känner du att du klarar av att äta mindre mat och ibland gå runt hungrig så kanske kaloridieten är ditt val. Är det tvärt om så kanske du hellre väljer kolhydratsbaserade dieter. Valet är ditt, pröva varje diettyp några dagar. Hur känns de? Vill du ner i vikt så måste vilket som välja en diet och då vill du gärna välja en diet som du kan kontrollerar och upprätthålla.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Hur gör man när man vill banta snabbt?
  2. Att banta snabbt – hur man väljer rätt metod
  3. Hur bedömer du en diet för att banta snabbt?
  4. Att se nålen röra sig ner i vikt snabbt
  5. Snabba tips för att gå ner i vikt snabbt

Lämna en kommentarHälsoblogg