Äntligen blir snabbmaten smalare och nyttigare

Dela gärna vår sida!

Vi blir idag allt mer uppmärksamma på vad som är bra respektive dålig mat. Vad som räknas som onyttigt och vad vi borde äta mer av. Men då tidsbristen är stor i vårt samhälle är det fortfarande många som ofta tar till genvägar och snabbmat, kanske till och med dagligen. Som tur är börjar snabbmatrestaurangerna förstå att de måste ha minst ett nyttigare och näringsriktigare alternativ för oss att välja mellan. Liksom det finns många vegetarianer i vårt samhälle, finns det lika många eller fler som vill äta magert och nyttigt. Alltså är smala menyalternativ väldigt efterfrågade. Fler och fler snabbmatsrestauranger har förstått att om de inte kan tillgodose oss med ett smalare och hälsosammare alternativ så kommer de att förlora kunder. Det måste finnas något att äta för alla i sällskapet.

Som ett smalare och hälsosammare alternativ räknas måltider som innehåller lite fett, färre kalorier samt mycket vitaminer och fibrer. Måltiden ska gärna innehålla fullkorn, mycket grönsaker och mycket protein. Besök exempelvis din närmaste hamburgerrestaurang och studera menyn. Kan du byta ut pommes frites mot en sallad? Mest troligt är detta fullt möjligt. Och kan du välja fullkornsbröd istället för ett vanligt vitt? Man sparar dessutom in många kalorier på att skippa läsken och annan söt dryck. Välj mineralvatten eller vanligt kranvatten istället. Samma sak gäller på vanliga restauranger. Det är idag inte alls omöjligt att byta ut exempelvis ris, pasta eller potatis mot en sallad, samt att såsen serveras på sidan av.

Det bästa sättet att kontrollera vad man egentligen stoppar i sig är att äta hemma. Man lagar maten från grunden i sitt eget kök och vet precis vad den innehåller. Dock är det många som väljer ett restaurangbesök före matlagning hemma, och det är därför jätteviktigt att restaurangerna tänker i en hälsosam bana. Dock fungerar försäljning alltid enligt följande: kunderna bestämmer utbudet och det vi väljer att köpa kommer fortsätta att säljas. Om vi ställer krav kommer utbudet att förändras. För försäljarna vill ha kvar sina kunder. Så ställ krav på din restaurang och se till att även den serverar hälsosammare alternativ.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Skaffa ett nyttigare och roligare kylskåpsinnehåll
  2. Bli smalare genom att äta regelbundet
  3. Viktlöften och viktminskning inför 2012 – del 2
  4. Socker i måtta – för hälsa och viktminskning
  5. Bantning – nu och då

Lämna en kommentarHälsoblogg