Allt om superfrukter

Dela gärna vår sida!

Termen super fruit, superfrukt eller superbär används flitigt idag av olika livsmedelstillverkare och marknadsförare. Det finns teer, juicer, torkade bär, och andra hälsoprodukter som säger sig innehålla denna superprodukt.

Med superfrukt menar man allmänt frukter och bär med ovanligt mycket antioxidanter och andra näringsämnen, och begreppet nyttjas av livsmedelstillverkare för att skapa nytt intresse. Bara namnet superfrukt eller superbär låter som något väldigt hälsosamt, exotiskt och något man kanske till och med skulle kunna tänka sig att betala något extra för, därav används namnet flitigt i marknadsföring. Benämningen superfrukt eller superbär omges inte av någon som helst regelverk utan får användas helt fritt av vem som helst. Exempel på superfrukter är svarta vinbär, mangostan, goji, granatäpple, blåbär, noni, aronia, och acai.

Då dessa frukter innehåller höga halter vitamin och antioxidanter säg de kunna förebygga eller lindra sjukdomar som bland annat cancer. Vare sig detta är sant eller ej finns det andra fördelar med denna trend. En fördel med superfrukt och superbär trenden är att fler och fler äter dessa nyttiga frukter och att konsumtionen av frukt och bär ökar. Ett större intresse för frukt och bär leder även till att utbudet i butikerna ökar, och förhoppningsvis kan priserna bli lägre. Något man bör vara medveten om är att på grund av stora innehåll av antioxidanter så ska dessa frukter och bär ätas helt färska eller snabbfrysas eller snabbtorkas.

Just nu är acai-bäret i ropet när det gäller superbär och hälsa. Det här lilla svartlila bäret sägs vara hur nyttigt som helst. Acai innehåller höga halter av antioxidanten antocyanin, och i jämförelse med rödvin är halten mer än 10 gånger så hög i acai-bäret. Förutom den höga halten antioxidanter så är bärets vitamin- och mineral innehållet väldigt högt. Därtill innehåller acai-bäret även nyttiga omega-9- fettsyror.

Så, marknadsföringstrick eller ej, så är dessa superfrukter och superbär väldigt nyttiga och bör med fördel ingå i ens dagliga kost.

Sponsrade produktrekommendationer för detta inlägg

acai kapslar Allt om superfrukterAcai Superfruit

”Superfrukten Açaí/Euterpe oleracea Mart. är rik på näringsämnen, främst antioxidanter. Açaí-bäret växer vilt på palmträd i Amazonas regnskog i Sydamerika. I Brasilien har man speciellt utvecklat en stor användning av Açaí för traditionellt folkmedicinskt bruk…”

Läs mer om denna produkt…

 

goji kapsel  Allt om superfrukterGoji

”Gojibär har konsumerats sedan urminnes tider i Asien för att uppnå en god hälsa, välmående och livskraft. Historierna är många kring bäret och det har flertalet namn, bl.a. Wolfberry, Lyciumbär, Gouqizi, The Happy Berry…”

Läs mer om denna produkt…

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Sanningen om bantningspreparat
  2. Hälsa och viktminskning med Acai bäret
  3. Kan jag banta med acai?

Lämna en kommentarHälsoblogg