Gå ner i vikt eller få cancer

Dela gärna vår sida!

Spänner skjortan eller blusen lite extra runt magen? Då är det dags att gå ner i vikt annars så kan du vara i riskzonen för cancer. Aftonbladet rapporterar och hänvisar nämligen till tre rapporter som binder samman förstorat midjemått, diabetes och cancer.

Allt detta har som följd av att människor runt om i världen, bara i Europa är 55 miljoner människor drabbade, förändrat sitt sätt att leva, med lite motion, onyttig mat, övervikt och rökning. Sammantaget medger det en större risk för cancer. Det handlar om att om du drabbas av typ 2 diabetes till följd av bukfetma så så löper du dubbelt så stor risk att drabbas av cancer.

Det är farligare att ha högt midjemått än högt BMI både när det gäller risken att utveckla diabetes och cancer. Jag skulle själv föreslå att man mäter midje­måttet, eftersom det är enkelt att mäta, säger Claes-Göran Östenson.

Kroppens ämnesomsättning påverkas av de olika riskfaktorerna och forskarna undrar nu om det kan vara något i ämnesomsättningen – metabolismen – som triggar i gång cancern.

Källa: Aftonbladet

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Få kalorier eller lite fett – vad vinner när du vill gå ner i vikt?
  2. Gå ner vikt med rätt plan – Del 1/3
  3. 50 snabba bantningstips när du vill gå ner i vikt snabbt
  4. Detox, del 3: Hur fungerar Detox när jag vill gå ner i vikt snabbt?
  5. Gå ner i vikt snabbt

Lämna en kommentarHälsoblogg