5 vanliga och ovanliga bantningsmetoder

Dela gärna vår sida!

För den som vill gå ner i vikt snabbt idag så finns det många många bantningsmetoder att välja i mellan.  Vissa bantningsmetoder kräver bara att du är något mer medveten om vad du äter, hur du tränar eller hur då lever ditt liv allmänt. Andra är betydligt mer drastiska än så och väljer att lägga sig på operationsbordet när de letar och väljer bantningsmetoder. Hur man än väljer så finns det många faktorer som spelar in och man skall alltid välja de bantningsmetoder som passar individens behov mest.

Följande lista är en samling av de vanligaste typerna av bantningsmetoder som finns idag.

Viktminskningsprogram
Det här är är det absolut vanligaste valet många gör när det botaniserar bland bantningsmetoder. Vanligtvis är dessa mycket omfattande och kontrollerar allt från vad du äter till hur du tränar. Vissa är enklare att följa och andra är svårare. Exempel på kända viktminskningsprogram är GI-dieten eller trendiga The Fatburning Furnace från USA.

Bantningspiller
Det finns en stor marknad för olika typ av bantningspiller. Många fungerar inte alls och är mer eller mindre sockerpiller. Andra faktiskt fungerar bättre än vad man kan tro. Ett exempel på detta är Hoodia, en liten, oskyldig kaktus från Afrikas öken som fick reportrar från BBC (Brittiska motsvarigheten till SVT) att sluta ät helt och hållet.

Trenddieter
Dessa bantningsmetoder är dom man kan läsa om i kvällstidningar och ofta i samband med någon Hollywoodkändis. De lovar att du skall gå ner 10kg i vikt på en månad utan minsta ansträngning. Överlag så lovar dessa mirakel men håller ofta tunt.

Andra metoder
Under denna kategori faller alla andra bantningsmetoder, redskap, bantningsplåster och vad det nu må vara som kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Precis som med trenddieterna så lovar dessa ofta runt men håller tunt.

Operationer
Bantningsmetoder som innebär operationer för att gå ner i vikt skall alltid ses som den absolut sista utvägen. Vanligt gör man olika typer av fett-sugningar eller ingrepp i matsäcken för att minska möjligt matintag.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Studera och lär dig banta snabbt
  2. Banta snabbt och tappa vikt långsiktigt
  3. Banta snabbare med (hjälp av) Hoodia och Acai
  4. Banta snabbt – Mer än bara träning och diet

Lämna en kommentarHälsoblogg