Banta snabbt med realistiska mål

Dela gärna vår sida!

Ingen gillar att misslyckas, och speciellt inte med vår vikt. Alla vill vi vinna! Varje dag går de flesta av oss omkring och avundas de människor runt omkring oss med de perfekta kropparna. Allt det här gör att vi sätter upp mål att vi en dag, gärna i morgon, också ska nå dit. I många fall är de här målen omöjliga att nå.

Om du vill lyckas med att banta snabbt och gå ner vikt så måste du noga se över dina mål, hur vill du se ut i morgon, nästa vecka, om en månad och om två månader. Framför allt, är dina mål realistiska?

Hur ska jag då sätta realistiska mål när jag vill banta snabbt?

Om du kastar dig in i en diet med allt vad mat, träning och bantningspreparat innebär och tror att du skall rasa 10kilo på en vecka så sätter du upp mål för dig själv som är omöjliga att nå.

Börja med små steg. Tappa 1 kilo den här veckan, två nästa, tre nästföljande. Det kan tyckas vara lite. Men om du räknar på det så kommer du att ha förlorat 6 kilo på en månad. Sen är det ju faktiskt så att det är bättre att tappa ett 2 varje vecka om det skulle bli så än att inte tappa några alls.

Vad många av oss inte inser när vi är mitt upp i dieterna och bantningspreparaten är att det inte bara är vikten som förändras, hela ens livsstil förändras till det bättre – att förändra en livsstil gör man inte över en natt, hur gärna man än vill. Orealistiska mål är det största hotet motivationen när du vill banta snabbt!

Det här är varför det är så viktigt för oss att sätta realistiska mål. Mål som du kan uppnå och som du verkligen vet att du kan nå! Föreställ dig hur skönt det kommer vara efter den där första veckan när du gått ner ditt första kilo. Förställ dig motivationen som det resultatet kommer att ge dig inför vecka två!

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

 1. Banta snabbt med mental styrka
 2. Banta snabbt med Hoodia Gordonii
 3. Banta snabbt med egen diet
 4. Banta snabbt med nyttiga snacks
 5. Promenader hjälper dig banta snabbt!

En kommentar till “Banta snabbt med realistiska mål”

 1. Erika - Att övervinna min Fetma. säger:

  Hej! Fin blogg!!!
  Lider av fetma och försöker gå ner i vikt..

  Kram

Lämna en kommentarHälsoblogg