Gå ner i vikt snabbt med sunt förnuft

Dela gärna vår sida!

Var och en som bestämmer sig för att gå ner i vikt har förmodligen nått sin gräns för vad de tycker är rimligt för hur de skall se ut.
I början går det bra att ignorerar problemet med när du börjar växa ur kläderna eller inte orkar lika mycket som dina vänner då är din övervikt ett problem och du måste börja gå ner i vikt snabbt.

När många vill gå ner i vikt snabbt så väljer de väldigt ofta en diet som är populär för stunden och så syns mycket i media. De allra flesta är väldigt motiverade och de kan ha tur att se resultat i början, men efter en tid, när man märker vilka uppoffringar som krävs för att gå ner i vikt snabbt så dalar motivation och dieten som du påbörjade blir ett minne blott.

Problemet är många gånger att man angriper dieter på fel sätt. Bara för att du slutar äta kalorier med en gång så kommr du inte se långvarigt resultat. Kroppen ställer om och aklimatiserar till det minskade intaget av föda och lägger på sig extra vikt bara för att kompensera för den uteblivna maten.

Först börjar du förlora muskelmassa och till en viss del även fett. Din matsmältning försämras och du förbränner mindre. Du börjar känna dig trött och hungrig och du lyckas inte gå ner i vikt snabbt.

Hur ska jag då gå ner i vikt snabbt utan en diet?

Om du vill gå ner i vikt snabbt så innebär det inte att du skall sluta äta. Du skall fortsätta att äta, regelbundet, på utsatta tider. Självfallet skall du utesluta den mat som du och jag vet inte är nyttigt för dig, godis och pizza exempelvis, men det det betyder inte att du skall undvika allt annat när du vill gå ner i vikt snabbt. Anpassa istället antalet portioner, vad som finns på tallriken och när du äter det. Följ tallriksmodellen så har du tagit det första steget.

Din träning är också väldigt viktigt för hur mycket du går ner i vikt. Vill du gå ner i vikt snabbt så måste du förbränna mer energi än vad du tar in i form av mat. Det här betyder inte att du skall undvika att äta, för du hamnar du in den ovan nämnda onda spiralen. Träna regelbundet, både kondition och styrka så kommer du att se resultat.

Sunt förnuft är det som gäller när du vill gå ner i vikt snabbt. Ofta klarar du av mer än vad du tror själv, utan dieter och bantningspiller.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Detox: Del 2 – Varför ska jag gå ner i vikt snabbt med Detox?
  2. Snackrecept för att gå ner i vikt snabbt
  3. Ner i vikt snabbt med rätt ideal
  4. Ner i vikt snabbt med rätt träning
  5. Ner i vikt snabbt med rätt ideal del 2

Lämna en kommentarHälsoblogg