Handla rätt – gå ner i vikt

Dela gärna vår sida!

Om du vill gå ner i vikt så är det många olika faktorer som du kan behöva rätta till i ditt liv. En av dessa faktorer är kost och vad du äter. För att gå ner i vikt krävs det att du överger skräpmaten och börjar äta hälsosamt. Detta är inte alltid så lätt som man kan tro.

Att köpa rätt mat när du är i affären eller är på restaurangen är en viktigt punkt som förenar allt detta. Köper eller beställer du fel mat så kommer du äta fel mat och du kommer misslyckas att gå ner i vikt. Och allt detta samtidigt som du måste fortsätta att äta hälsosamt så din kropp inte tar skada. Därför behöver du en plan redan när du kliver in innanför dörrarna på din mataffär.

När du nu vet detta så vill vi ge dig några tips för hur du kan underlätta dina matinköp när du vill gå ner i vikt.

Grönt är skönt

Om du vill gå ner i vikt så är det av stor vikt att du äter rätt mängd med grönsaker. Många människor har den dåliga egenskapen att de centrerar sina dieter runt fel saker. Fokus skall inte ligga på kött, bröd eller ost – fokus skall ligga på rätt mängd grönsaker. Se till att du äter tillräckligt med grönsaker när du vill gå ner i vikt.

Inköpslista

När du går till affären så skall du redan innan du åker iväg ha bestämt exakt vad du skall laga och äta – och då självfallet hälsosamma rätter. Om du åker till affären så kommer du bara bli frestad att köpa det du vet  med dig är gott och i många fall också onyttigt. Så sätt dig ner en gång i veckan och leta runt på internet efter hälsosamma recept och sätt ihop en inköpslista som du vet med dig kommer hjälpa dig att gå ner i vikt.

Läs innehållsförteckningen

Om du kan läsa det här blogginlägget så är det även dags att du lär dig läsa på innehållsförteckningarna på det du köper. Titta närmare på vad det är du köper så får du en mer riktigt bild av vad du stoppar i dig. Vad består ditt bröd av? Hur många kalorier innehåller en chokladkaka? Allt detta kan hjälpa dig att styra om din kost till mer hälsosamma alternativ.

Handla när du är mätt

Att gå till affären på hungrande mage är aldrig bra. Du kommer utan tvekan ”unna” dig en chokladkaka eller något annat på vägen hem bara för att du är så hungrig. Så ta dig iväg och handla när du väll ätit ett riktigt mål. Det kommer du tjäna på när du vill gå ner i vikt.

Naturligt

Undvik halvfabrikat. Gud vet vad alla dessa tillsatser och ämnen gör för i kropp och inte hjälper de dig när du vill gå ner i vikt. Försök att endast handla naturliga råvaror, det blir så mycket enklare att veta exakt vad du stoppar i dig om du vet att det är ett naturligt alternativ.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Gå ner vikt med rätt plan – Del 2/3
  2. Gå ner vikt med rätt plan – Del 1/3
  3. Gå ner vikt med rätt plan – Del 3/3
  4. Gå ner vikt med rätt bantingspreparat
  5. Ner i vikt snabbt med rätt ideal

Lämna en kommentarHälsoblogg