Kan jag banta med acai?

Dela gärna vår sida!

Många har börjat prata om Acai som den nya superfrukten som skall hjälpa dig må bättre och framför allt nå din idealvikt Men vad är som bland annat Operah Winfrey är så uppspelt över?

Acaibäret är en lila liten frukt som har sitt ursprung i Brasilien och Amazonas jungel. Där växer den på palmer i familjen acai, därav dess namn. Den lite större än ett blåbär till storleken. Till formen och till innehållet så påminner acaibäret mycket om ett körsbär med dess fruktkött och hårda kärna.

berries Kan jag banta med acai?

Som med Hoodia så har urinnevånarna länge känt till dess fenomenala kvalitéer. De har främst ätit acai för dess helande effekt på kropp och välmående. Men också som ett ypperligt energitillskott. Vi här i västvärlden har först på senare år fått tillgång till acai, och som vi har missat.

Senare undersökningar har bäret har ett stort antal hälsogivande effekter. Några som kan nämnas är:

 • Stort innehåll av antioxidanter
 • Rikt på aminosyror
 • Stor källa till mineraler och vitaminer
 • Nyttiga proteiner och kolhydrater
 • Fiberrik, bra för matsmältningen
 • Viktminskning

Det är den sista punkter som är intressant för oss. Viktminskning. Acais eminenta egenskaper hjälper oss bland annat med att ge oss förnyad energi att träna mer, något som självfallet hjälper oss att gå ned i vikt. Vidare så verkar Acai hungerhämmande, vilket betyder att vi äter mindre mat, vilket i sin tur betyder att vi går ner ytterligare i vikt snabbt, och allt det helt naturligt med superbäret från Amazonas jungel.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

 1. Frukt är nyttigt! Banta snabbt med frukt!
 2. Banta snabbt med mental styrka
 3. Banta snabbt med Hoodia Gordonii
 4. Banta snabbt och tappa vikt långsiktigt
 5. Grönt te hjälper dig med viktminskning snabbt

Lämna en kommentarHälsoblogg