Gå ner i vikt med CrossFit

Dela gärna vår sida!

Att gå ner i vikt kräver i de allra flesta fallen någon form av träning. I en serie av inlägg så kommer vi på Bantasnabbt.se därför att presentera ett antal träningsformer som kan vara intressanta för dig som vill gå ner i vikt. I detta inledande inlägg kommer vi behandla den relativt nya träningsformen CrossFit.

CrossFit är en träningsform som passar sig väl för dig som vill gå ner i vikt men som kanske kommit en bit in i din viktminskning och känner att promenaderna eller löpningen börjar bli enahanda och du vill pröva något lite tyngre. CrossFit kombinerar både styrketräning och konditionsträning för optimalt resultat. Fokus ligger på ett generellt fysiskt välbefinnande.

Det första CrossFit-gymmet öppnades 1995 i Santa Cruz, USA av tidigare gymnasterna Greg Glassman och Lauren Glassman. Idag finns det flera tusen CrossFit-gym världen över, även ett antal i Sverige.

Genom att träna CrossFit så kommer du att träna upp din kondition, din uthållighet, kraft, styrka, balans, kvickhet, koordination och precision i alla delar av kroppen. Träningen består av löpning, hopprep, rodd, klätterrep och att bära ovanliga och ibland tunga objekt. Många gånger så använder man sig även av tillbehör såsom gymnastikringar och olika typer av styrketräningsvikter så som girjor. Dock så är det inte ett måste. CrossFit kan du även träna hemma med enkla hjälpmedel eller helt utan.

Ofta baseras dagens träning på något som kallas ”WOD”, eller ”Work Out Of The Day” – på svenska – dagens träningspass som består av ett antal delmoment många anpassade för olika typer av människor, så som skolungdomar, äldre, kvinnor, gravida, personer som vill gå ner i vikt eller elitidrottsmän och kvinnor. Dagens träningspass varierar från dag till dag men återkommer ofta med efter en viss tid. Anledningen till detta är att man vill lägga in ett sportmoment i träningen och få möjligheten att följa sina resultat.

Som med alla träningsformer så är det viktigt att först tala med någon som vet vad som är bäst för dig och hur du skall träna för optimalt resultat när du vill gå ner i vikt utan att skada dig eller träna utan resultat och ge upp.

Vi avslutar detta inlägga med ett klipp från YouTube som presenterar CrossFit närmare.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WjdQZxTIj1U[/youtube]

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Gå ner i vikt snabbt med Hoodia
  2. Gå ner i vikt snabbt med sunt förnuft
  3. Gå ner i vikt med en dietdagbok
  4. Gå ner vikt med rätt plan – Del 1/3
  5. Gå ner vikt med rätt bantingspreparat

Lämna en kommentarHälsoblogg