Gå ner i vikt med Spinning

Dela gärna vår sida!

Helgen lider mot sitt slut och det är dags för en ny arbetsvecka och kanske även dags för en ny träningsmetod. Nästa träningsmetod för dig som vill gå ner i vikt är Spinning.

Spinning som träningsform uppkom i slutet av 80-talet då världscyklisten Jonny Goldberg utvecklade en metod för att enkelt träna inför  lopp. 1989 öppnades det första spinning-centret och på den vägen är det. Idag finns spinning-pass att tillgå på de flesta större gym i Sverige.

Kan jag gå ner i vikt med spinning och hur gör jag?

Spinning är aerobicsträning som utförs på en specialdesignad och stationär cykel. Du cyklar i takt till musik samtidigt som en instruktör visualiserar i vilken miljö du cyklar – ”Du är på väg upp för en brant backe…du är nära toppen.”. Under träningspasset varierar tempot och motstånd, det vill säga, du får ta i uppförsbackarna och får trampa på i nedförsbackar eller på raksträckor.

Spinning är en riktigt kalorislukare och du kan förbränna någonstans mellan 400 och 450 kalorier på ett 45 minuter långt träningspass. Utöver kalorierna när du vill gå ner i vikt så är spinning också perfekt för dig som vill bygga upp din kondition. Spinning är en lätt träningsmetod som inte kräver någon specifik teknik utöver en bra hållning (för att undvika skador) på cykeln och sen är det bara att trampa. Och även om ett pass framstår som tyngre än vad det är så kan du alltid anpassa motstånde och tempot till just dina förutsättningar.

Eftersom spinning är en något enahanda träningsmetod så, kan beroende på vad själv önskar från träningen, att behöva träna lite styrketräning för att stödja de muskler som inte tränas under ett spinningpass. Prata med en kunnig instruktör så kommer de hjälpa dig med allt som du behöver veta.

Och du, ta med dig rikligt med vatten, du kommer GARANTERAT svettas under ett pass.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Gå ner i vikt med löpning
  2. Gå ner i vikt med CrossFit
  3. Gå ner vikt med rätt bantingspreparat
  4. Gå ner i vikt snabbt med Hoodia
  5. Gå ner i vikt med en dietdagbok

Lämna en kommentarHälsoblogg