Simma dig smal

Dela gärna vår sida!

I vår serie om träningsmetoder som kan hjälpa dig att gå ner i vikt så är dagens träningsform simning.

Finns det någon anledning till varför du inte simmar? Gillar du inte att blöta ner håret? Tror du att simning inte kan ge dig den kropp du vill ha? Då får du tänka om. Faktiskt så är det så att simning är en av de absolut mest skonsamma träningsformer som finns. Lägg till det markant förbättrad fysisk och mental hälsa och du har en perfekt träningsform.

Nu under sommaren så finns det faktiskt inte många träningsformer som kan vara så lustfylld som just simning. Att befinna sig ute på sitt landställe nära havet eller en insjö och att på kvällen och i solnedgången gå ner och simma några längder är inte bara träning för kroppen utan även balsam för själen.

Så varför ska du simma? Vi börjar med några enkla punkter.

Varför du skall gå ner i vikt med simning

  • Samma motion. Att simma ger dig nästintill samma motion som andra typer av vanliga träningsformer, exempelvis löpning och cykling.
  • Träna hela kroppen. När du simmar och om du varierar simsätt så tränar du hela kroppen samtidigt inga undantag.
  • Du blir smidig. Simning hjälper dig att bli smidigare i dina rörelser.
  • Mindre slitage på kroppen. När du är i vattnet så är du 90% lättare jämfört om du är på land vilket gör att all träning är mycket mer skonsammare för din kropp. Detta är positivt för dig som kanske har problem med dina leder i samband med t.ex. löpning.
  • Bränn fett. Tillsammans med en balanserad diet så kan du med hjälp av olika typer av vattengymnastik förbränna mellan 350 och 450 kalorier på en timme.

Som du ser så finns det ett stort antal fördelar med att gå ner i vikt med hjälp av simning. Ett tips för dig som skall börja simma mer regelbundet är att köpa ett par riktiga simglasögon för att slippa röda och svidande ögon.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Promenader hjälper dig banta snabbt!
  2. Träna dig ner i vikt snabbt
  3. Studera och lär dig banta snabbt
  4. Låt Hoodia hjälpa dig banta snabbt
  5. Grönt te hjälper dig med viktminskning snabbt

Lämna en kommentarHälsoblogg