Fettförbränning med livsmedel – vad fungerar?

Dela gärna vår sida!

Det har länge spekulerats i om det finns specifika livsmedel och örter som kan hjälpa dig öka din fettförbränning. Självfallet så är en korrekt diet och träning grunden till effektiv viktminskning men om man på naturliga vägar kan få hjälp på traven, varför inte utnyttja möjligheterna för potentiellt positivt resultat?

Det är så är det så att flera av dessa livsmedel, som exempelvis grapefrukt saknar riktig vetenskaplig förankring men har länge varit en del av de huskurer riktade mot den som vill gå ner i vikt. Äppelcidervinäger är exempelvis ett livsmedel som länge används för många ändamål varav fettförbränning är ett av dem.

Vitamin C sägs vara behjälplig vid fettförbränning. Så genom att addera citrusfrukter till din kost så får du inte bara de hälsosamma egenskaperna av frukt utan också en extra kick vid viktminskning. Exempelvis citron, apelsin, grapefrukt och lime är perfekta alternativ med högt innehåll av vitamin C. Även tomater är en grönsak med ett högt innehåll av vitamin C.

Pectin som också går att hitta i frukter så som äpplen och bär kan också hjälpa din förbränning genom att förhindra dina celler att absorbera fett.

Nötter och och linfrö-olja är exempel på livsmedel som har ett högt innehåll av essentiella fettsyror. Istället för att äta ohälsosamma fetter så kan du byta ut dem mot hälsosamma alternativ som dessa och på så sätt få i dig fetter som din kropp faktiskt behöver och som du inte vill utelämna i samband med viktminskning.

Sojabönor och soja är en källa till Lecitin. Lecitin tros bidra till nedbrytningen av fett i ditt system och blockerar dina celler från att bygga upp fettdepåer och kan således antas vara behjälplig vid fettförbränning. Om du inte vill äta böner eller inte äter större mängder soja så går Lecitin går att att köpa i din lokala hälsokostaffär som kosttillskott.

Vitlök verkar inte bara flodförtunnande utan också tycks ha förmågan att bryta ner fett. Även mycket små mängder kan hjälpa dig med din fettförbränning genom att öka din kroppstemperatur och reglera ditt blodsocker.

Peppar och chilifrukter så som Cheyenne och Pepparrot sägs också hjälpa till att öka ämnesomsättningen och fettförbränningen.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Få kalorier eller lite fett – vad vinner när du vill gå ner i vikt?
  2. Detox, del 3: Hur fungerar Detox när jag vill gå ner i vikt snabbt?
  3. Gå ner i vikt med färre kalorier
  4. Ner i vikt med Detox Del 1
  5. Banta snabbare med (hjälp av) Hoodia och Acai

Lämna en kommentarHälsoblogg