Genvägen till snabb viktminskning – finns den?

Dela gärna vår sida!

När man går ner mer än ett kilo i veckan så kan det anses som en snabb viktminskning. Ofta är inte snabb viktminskning något bestående, då ändringarna man har gjort ofta är så pass extrema att de inte går att fortsätta med under en längre tid. Mycket av vikten man tappar snabbt är faktiskt vätska.

Vill man ha en kickstart så kan dieter där man ersätter mat med drycker och pulver vara ett alternativ då det ofta resulterar i en snabb viktminskning. Sådana kickstarter brukar vara i några veckor, alltså i en kortare period, för att sedan övergå till sund kosthållnings kombinerad med träning.

Snabb viktminskning med mål

Ifall man känner att man vill sätta igång snabbt, att man vill ha en snabb viktminskning, så bör man sätta upp mål för sig själv och göra dem realistiska. Viktigt är att sätta fokus på träning och aktiviteter som gör att allt inte bara handlar om att inte äta. Att svälta gör bara att kroppen går in i svältläge, och när du väl ger vika för hungern kommer den att samla på sig det du stoppar i dig än mer effektivt då den tolkar matbristen som ”hårda tider”. Regelbundna måltider, dock kanske mindre än vanligt, är ett måste. Frasen ”att äta sig smal” är inte så dum, då motsatsen sällan fungerar särskilt bra.

Tidigare rön har varit mycket fokuserade på vad man inte får äta och dricka, medan nyare metoder som LCHF mer är inne på vad du får äta. Det har visat sig väldigt effektivt då kalorimängden sänks totalt sett, och mättnad och välmående är centralt. När pulverdieter lovar en snabb viktminskning så är baksidan en ensidig kost som enligt innehållsundersökningar visar på för lite protein och för mycket kolhydrater. Som kickstart eller utbyte av en måltid eller två, visst, men i det långa loppet kan ingen leva på endast soppor och shakes.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Kolhydraternas relation till snabb bantning
  2. Snabbguide till snabb bantning
  3. Välkommen till bantasnabbt.se
  4. 5 anledningar till varför du inte går ner i vikt snabbt
  5. Måttliga mängder vin bra för din viktminskning

Lämna en kommentarHälsoblogg