Hälsa och viktminskning med Acai bäret

Dela gärna vår sida!

Acai är ett bär som växer högt uppe i luften på palmer långt inne i Amazonas djungler. Det mörklila bäret, ungefär lika stort som en vindruva, har på senare tid rönt stora framgånger världen över tack vare dess extremt höga innehåll av hälsosamma näringsämnen och effekter. För urinnevånarna i Amazonas djungler har bäret i hundratals år varit en vital del i deras diet.

acai Hälsa och viktminskning med Acai bäretUngefär 10% består av ätbart fruktskött och skin, kvar är 90% av kärnor och frön som man normalt inte äter då en majoritet av näringsämnen återfinns in fruktköttet. Fruktköttet i sig har en ljuvlig smak av bär och choklad. Med dess hälsosamma effekter och goda smak så är det inte konstigt att det har tagit världen med storm.

Trots att bäret långe har varit populärt i Brazilien så har det under en längre period varit mer eller mindre okänt i resten av världen. Men på senare tid så har media, med Operah Winfrey, ABC, NCB, CBS och andra rapporterat om dess effekter. Världskända läkaren och hälsoexperten Dr Perricone (The Perricone Promise) har till och med gått så långt som att påstå att bäret är superfrukten nummer 1. Bäret har ett extremt högt innehåll av antioxidanter, amino syror och essentiella fett syror. Med mellan 15 och 20 gånger så många antioxidanter som druvor så är det utan tvekan den absolut bästa källan till antioxidanter. Allt detta gör att Acai sägs kunna hjälpa dig:

  • Med din viktminskning
  • Ge dig mer energi
  • Stärka ditt immunsystem
  • Balansera ditt kolestorol
  • Balansera ditt blodsocker

Tyvärr är det så att Acai i bärform är mycket svårt att hitta i vanliga mataffärer i Sverige. Bäret i sig är extremt känsligt och skulle aldrig klara av att fraktas över Atlanten. Men, tack vare modern teknologi så går det att processa bären och bevara dess hälsosamma egenskaper i olika former av hälsotillskott. Genom att försiktigt, försiktigt frystorka bäret så kan även i norden ta del av detta exklusiva bär. Tack vare detta så finns idag Acai i de flesta välsorterade hälsokostaffärer runt i landet.

På internet så går det även att få varuprover för den som vill pröva bäret. Bland annat Herbal Vital erbjuder helt kostnadsfria varuprover. Klicka här om för att komma till deras hemsida.

Källa: Wikipedia

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Kan jag banta med acai?
  2. Banta snabbare med (hjälp av) Hoodia och Acai
  3. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 4
  4. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 9
  5. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 1

Lämna en kommentarHälsoblogg