Vad är måltidsersättning?

Dela gärna vår sida!

Måltidsersättning är produkter som har tagit fram för att ersätta vanlig mat och livsmedel. Behovet av att räkna kalorier, undvika den eller råvaran eller förlägga långa pass på gymmet är mer eller mindre borta med hjälp av måltidsersättning

Genom att ersätta ett eller två mål mat om dagen med måltidsersättning så går du ner i vikt. Du kan hitta måltidsersättning i form av pulver, bars och shakes, men även som soppor och i andra former. Självfallet finns de även i olika smaker och med olika näringsinnehåll beroende på behov. Normalt är en portion måltidsersättning mellan 100 och 250 kalorier som max.

Fördelen med måltidsersättningen är att de har ett mycket lågt kaloriinnehåll men samtidigt innehåll all den näring som du behöver få i dig. På grund av detta så underlättar de för dig att följa den gyllene regeln – färre kalorier in (energi) än vad du gör av med. På så sätt så rasar du i vikt utan att utsätta kroppen för onödiga risker.

Normalt behöver du inte heller kombinera måltidsersättning med en större mängd aktivitet, det brukar räcka med promenader för att du skall se resultat.

Vad får man då för resultat. Det finns många olika undersökningar på VLCD (Very Low Calorie Diet), som måltidsersättningar är baserade på. De allra flesta ser en relativt drastisk viktminskning när de väljer att ersätta ett eller flera mål mat. Mellan 1 och 2 kilo i veckan ser de allra flesta som väljer en diet baserad på måltidsersättning.

För dig som letar efter produkter så finns det flera leverantörer som håller god kvalité. Svenskt Kostillskott, Nutrilett och Allevo är tre av de vanligast varumärken idag.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Fettförbränning med livsmedel – vad fungerar?
  2. Få kalorier eller lite fett – vad vinner när du vill gå ner i vikt?
  3. Svält är inte att banta snabbt!
  4. Vilket bantningspiller är bäst?
  5. Att banta snabbt är en utmaning!

Lämna en kommentarHälsoblogg