Viktminskning lindrar depression

Dela gärna vår sida!

En ny studie som har genomförts i USA visar på att överviktiga människor som väljer att delta i viktminskningsprogram, förändrar sin livsstil och lägger om sin diet blir mindre deprimerade.

Övervikt har sedan länge varit erkänt som en faktor för många typer av medicinska åkommor, inklusive men inte enbart, depression. Endast små förändringar och viktminskning har sedan tidigare visat sig vara positivt för lycka hos överviktiga människor. Nyckeln ligger dock i naturlig viktminskning, många av de tillgängliga medicinerna som finns för viktminskning har medfört ökat antal depressioner.

Dr. Antohny Fabricatore som har författat studien som publicerats i International Journal of Obesity menar att det de som har symptom som kan härröras från depressioner och viktminskning kan må bättre av att viktminskning.

Undersökningen sammanställde och analyserade 31 tidigare studier genomförda om relationen mellan depression och strukturerad. Studien omfattar nära 8000 människor.

Analysen visade att personer som deltog i någon typ av strukturerade program för viktminskning ansåg sig känna sig gladare och på ett bättre humör i samband med sin viktminskning. Hur mycket vikt de förlorade var inte avgörande för hur de mådde och deras mentala hälsa.

Viktigt att poängtera är att resultatet av undersökningen inte går att applicera på de personer som har diagnostiserats att vara kliniskt deprimerade. Varför resultatet är som det är och om det endast är en förändring i livsstil som medför dessa resultat är ännu inte belagt.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. 5 tips för permanent viktminskning
  2. Viktminskning med ägg
  3. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 10
  4. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 7
  5. Hälsa och viktminskning med Acai bäret

Lämna en kommentarHälsoblogg