Viktminskning med ägg

Dela gärna vår sida!

Äter du ägg? Vill du gå ner i vikt? Då är du på rätt väg mot viktminskning.

En studie publicerad i International Journal of Obesity visar nämligen att den som äter två ägg till frukost som en del av en kalorireducerad diet hjälper vuxna att gå ner i vikt och få mer energi. Detta jämfört med en grupp som åt bagels till frukost och trots att de åt lika många kalorier.

Studien stödjer annan tidigare forskning som har visat samma resultat.

En studie genomförd och presenterad i Journal of the American College of Nutrition visar även den att personer som åt ägg till frukost kände sig mättare längre och på så vis fick i sig färre kalorier vid efterföljande måltid.

61% högre viktminskning

Undersökningen pågick i två månader och bestod av två grupper människor, ena som åt ägg och den andra som åt bagels till frukost. Bägge grupperna gjorde detta i samband med ett reducerat kaloriintag och bägge frukostarna innehåll samma mängd kalorier, energidensitet och viktmängd.

Resultatet är slående. Den grupp som åt ägg förlorade 65% mer i vikt, såg större reducering av BMI med 61% och rapporterade subjektivt högre energinivåer.

Forskarna kom även fram till att blodfetter inte påverkades. De fann att blodnivåerna av HDL, LDL och kolesterol inte varierade från det normala värdet mellan de två olika grupperna. Alltså, det är fritt fram att äta ägg och samtidigt gå ner i vikt.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Hälsa och viktminskning med Acai bäret
  2. Grönt te hjälper dig med viktminskning snabbt
  3. Gå ner i vikt med färre kalorier
  4. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 3
  5. Hälsosam bantning och viktminskning i 10 delar – del 7

Lämna en kommentarHälsoblogg