Så lyckas du med din viktnedgång

Dela gärna vår sida!

En lyckad viktnedgång kan vara ett resultat av kostomläggning och träning. Den kan också vara ett resultat av sjukdom eller stress. Ifall du minskar intaget av kalorier och rör på dig mer så kommer viktnedgången att komma. Matematiken är ganska enkel: gör av med mer än vad du får i dig. Att uppnå en lyckad viktnedgång betyder att du når en önskad vikt och stannar där. Det kan ibland nås genom dieter eller bantingsmetoder, men allt som oftast är en bra och hållbar kosthållning central.

När man lägger om sin kost, gör nyttigare val och börjar träna så kommer kroppen sakta att börja göra sig av med det överflöd som den bär på, och du kommer må bättre och känna dig piggare. Kroppen vänjer sig helt enkelt vid ett lägre intag av kalorier och i och med att många av dieterna som är på mode har fokus på välbalanserad kost i kombination med träning, så är det inte ohälsosamt. Dock gäller det att hela tiden underhålla sin viktnedgång, det går inte att som tidigare att tro att en bantningskur eller diet ska göra så att du når din vikt och stannar där utan övriga livsstilsändringar.

Viktnedgång med fet mat?

När man tänker på viktnedgång associerar man ofta det med fettsnål kost. Forskning har aldrig kunnat bevisa att fettsnål kost ger en långsiktig viktnedgång, trots att det har gjorts mängder av försök. De kilon man tappar med fettsnål kost går man ofta upp igen efter en viss tid. Detta kan även vara individuellt då människokroppen fungerar olika från person till person. Dock bör man ha tålamod och tänka långsiktigt ifall man vill lyckas nå och hålla sin idealvikt. Trots popularitet och mycket plats i media så ger till exempel LCHF ungefär samma resultat som andra dieter. Det hela handlar om att ha kontroll på sitt ätande och kaloriintag.

En trend som är väldigt stark nu är att man även ska kunna njuta av god mat, inte bli hänvisad till osmakliga kurer. Överlag har även banting blivit något som inte är skamligt längre, utan tillhör vanligheten. Människor gör det i grupp, på jobbet, i kompisgänget, och tillsammans hjälper det varandra att nå viktnedgång och i förlängningen sin idealvikt.

Dela gärna vår sida!

Relaterade inlägg:

  1. Ner i vikt – så lyckas du
  2. 5 faktorer för lyckad viktnedgång
  3. Bantningsmetoder – så väljer du
  4. Kickstarta din diet med detox
  5. Kampen med vågen – hur du väger dig

Lämna en kommentarHälsoblogg